Szegedi ArcokVideo365

A sajgó ízületek nem csupán az idősebbek béklyója: ha a fájdalom eluralkodna rajtad, profi kezelésbe vesz a Korda Klinika reumatológusa

Olyan ember szinte nem is létezik, akinél előbb – utóbb ne jelentkezne valamilyen ízületi fájdalom. Sokan megtapasztalták már, mennyi kínt tud okozni egy fájó derék, egy sajgó térd, vagy éppen egy ízületi gyulladás, a kérdés csak az, hogy mikor fordulunk vele orvoshoz. Ha időben megtesszük ugyanis, a legtöbb probléma orvosolható és a fájdalom csökkenthető – vallja Dr. Kádár Gabriella, a szegedi Korda Klinika reumatológus és immunológus szakorvosa.

Az orvostól való félelem és a vizsgálatok okozta stressz nem létezik a szegedi Korda Klinikán. Dr. Kádár Gabriella, reumatológus és immunológus szakorvos akkora mosollyal fogadott bennünket, hogyha ezzel gyógyítani lehetne, elmúlt volna rögtön minden fájdalmunk. A doktornő 2023 júniusa óta erősíti a Korda Klinika csapatát, akihez elsősorban:

  • mozgásszervi eredetű fájdalmakkal,
  • kopásos fájdalmakkal,
  • ízületi gyulladással,
  • csontritkulással,
  • valamint szisztémás autoimmun betegségekkel, vagyis olyan betegségekkel, ahol sokszervi érintettség áll fenn, fordulhatnak a betegek.

NEM CSUPÁN AZ IDŐSEBBEK BETEGSÉGE A REUMÁS FÁJDALOM

Mint a doktornőtől megtudtuk, tévhit, hogy a reumás panaszok elsősorban az időseket érintő betegség. Sajnos nincs korhoz kötve, hogy mikor jelentkeznek ezek a tünetek, a fiatalokat is kínozhatja egy gerinc, vagy egy térdfájdalom ugyanúgy, mint az idősebbeket. Dr. Kádár Gabriella elmondta, ha nem múló fájdalomról van szó, érdemes mindenképp egy reumatológust felkeresni.

A CSONTRITKULÁS IS OKOZHAT FÁJDALMAKAT

A mozgásszervi betegségeknél a degeneratív, illetve az ízületi gyulladásokon kívül a csontritkulás is tud komoly fájdalmat okozni. Ebben az esetben pedig már valamilyen patológiás törés okozhatja a fájdalmat, vagyis egy olyan területen törik meg a csont, amelyet egy másik betegség már meggyengített. „Érdemes ezzel is időben foglalkozni, és kezelni, első körben vitaminpótlással, illetve, ha már igazolt csontritkulásról van szó, akkor annak megfelelően gyógyszeres kezeléssel, azért, hogy megelőzzük a csonttöréseket és megtartsuk a mozgásszervek megfelelő állapotát” – magyarázta a doktornő.

Hozzátette, a Korda Klinikán a fizikális vizsgálatokon túl van ultrahangos segítség, illetve laboratóriumi háttér is a páciensek rendelkezésére áll, így minden vizsgálatot kényelmesen, egy helyen el tudnak végezni. 

NAGYON FONTOS A MEGELŐZÉS

Mint a doktornő mondta, ezeknél a betegségeknél is fontos a megelőzés: porcerősítő készítményekkel, illetve rendszeres testmozgással sokat tehetünk azért, hogy minél tovább megőrizzük ízületeink megfelelő állapotát. „Ezek a fájdalmak kezelhetőek, de azért bármelyik degeneratív, illetve gyulladásos betegség kiújulhat és a pácienseknek meg kell tanulniuk együtt élni vele” – mondta el Dr. Kádár Gabriella, kiemelve, amennyiben ezek a kórképek igazolódnak, nagyon fontos, hogy a betegek akár otthon is gyógytornát végezzenek és odafigyeljenek a megfelelő vitaminpótlásra, így vigyázva az ízületeik állapotára.

Nézd meg videónkat is, melyben még többet megtudhatsz Dr. Kádár Gabriellától a reumás betegségekről, illetve azt is megnézheted, hogyan zajlik egy vizsgálat!

Ha pedig ízületi panaszod van, ne hagyd, hogy a fájdalom eluralkodjon rajtad, keresd bizalommal a mindig mosolygós Dr. Kádár Gabriellát a Korda Klinikán!

KORDA KLINIKA
Szeged, Korda u. 18, 6725
Telefonszám: 
+ 36 30 099 3379
+36 62 444-493
Nyitva: 8-tól 8-ig, hétfőtől péntekig!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb