Kikapcs

Telt ház a Klebelsberg-teremben: kellemes jazz zenével kápráztatta el a Budapest Jazz Orchestra Combo a szegedieket

Dómkerti Zenés Esték programsorozata idén nyáron is varázslatos dallamokkal töltötte be a mediterrán hangulatú ékszerdoboz, Szeged estéit. A nyári programsorozat keddi megállója a Püspöki Székház udvara lett volna, de a záporos időjárás miatt a Gál Ferenc Egyetem, Klebelsberg-terébe költöztek be a szegediek.

A Filharmónia Magyarország szervezésében megvalósuló rendezvény eredetileg szabadtéri koncert lett volna, viszont a záporosra forduló időjárás miatt a Klebelsberg-terembe kaptak helyet a szegediek. Nem is kevesen, hiszen megtelt a terem, telt ház előtt lépett színpadra a Budapest Jazz Orchestra Combo, akik lágy jazz dallamokkal varázsolták el a hallgatóközönséget.

A Budapest Jazz Orchestra Combo egyébként hazánk első professzionális, folyamatosan működő big band-jének művészei klasszikus jazz quintet felállásban koncertezik. A produkcióhoz csatlakozott Urbán Orsolya, Magyarország egyik legkiemelkedőbb jazzénekesnője és Gájer Bálint, a The Voice tehetségkutató műsorból ismert énekeművész, a mai magyar “Swing’n Pop” zenei stílus meghonosítója és vezéralakja, így igazi minőségi zenei élményben lehetett rész e a szegedieknek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb