MindenmásNem kategorizált

Zsebbenyúlós tankolás: péntektől még drágább lesz a benzin Szegeden

Pénteken a gázolaj ára nem változik, a benziné viszont bruttó 5 forinttal emelkedik. A 95-ös benzin átlagára így 641 forint lesz literenként, míg a gázolaj ára marad 645 forint.

Tovább emelkedik a benzin ára pénteken, a gázolaj ára változatlan marad – írja a holtankoljak.net. Szerdán a benzin és a gázolaj is drágult, most pedig a benzin nagykereskedelmi ára növekszik további bruttó 5 forinttal. Augusztus 18-tól tehát az alábbi átlagárakra kell számítani a töltőállomásokon:

  • 95-ös benzin: 641 Ft/liter,
  • gázolaj: 645 Ft/liter.

Ma egyébként mindkét típusú üzemanyag drágult bruttó 7-7 forinttal.

A FORINT GYENGÜLÉSE HOZZA AZ EMELKEDŐ ÁRAKAT

Az Indexnek nyilatkozó Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára elmondta, hogy a drágulás hátterében a forintárfolyam és a kőolaj világpiaci ára húzódhat meg. “Őszintén remélem, ennek nem lesz folytatása, és ebben a tartományban maradnak az árak. A következő néhány napban, hétben az üzemanyagárak forintérzékenyek lesznek. Ha visszaerősödik a devizánk, akkor stagnálhatnak az árak – esetleg csökkenhetnek –, de amennyiben folytatódik a gyengülése, óhatatlanul áremelkedés várható” – tette hozzá lapunk megkeresésére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb