Kikapcs

A korábbi évek repoharait is fel lehet majd használni a SZIN-en

A Szegedi Ifjúsági Napok tizenöt évvel ezelőtt az első volt a hazai rendezvények közt, ahol bevezették a repoharat. Most abban is úttörő, hogy idén a poharak teljes betétdíját visszafizetik, ha kell, és a korábbi években vásárolt SZIN-es poharat is fel lehet majd használni Szegeden – tudtuk meg csütörtökön a szervezőktől.

Mint kiemelték, a Szegedi Ifjúsági Napok már 2008-ban élharcosa volt a repohár bevezetésének, egy évvel később, a teljes fesztivál zöldítése miatt meg is kapta, első és azóta is egyedüli magyar fesztiválként, a fesztiválok környezettudatos tevékenységét minősítő Greener Festival Awards elismerést. Az eldobható, egyszerhasználatos poharak azóta teljesen eltűntek a nagyobb zenei fesztiválokról, óriási mennyiségű műanyaghulladéktól szabadítva meg a rendezvényeket.

A KORÁBBI ÉVEK REPOHARAIT IS BE LEHET VINNI

A Coca-Cola SZIN idén is repohárban szolgálja ki a látogatókat. Mint megtudtuk, 700 forint lesz egy. A szegedi fesztivál azonban most eldöntötte, hogy akár az elmúlt két évben beszerzett, viszont csak SZIN fesztiválos poharakat is bevihetik a látogatók. A hozott vagy vásárolt repohár aztán folyamatosan cserélődik a SZIN-en a használt üresről, egy tiszta telire.

„Az a tapasztalatunk, hogy a vendégek emlékként többnyire hazaviszik a SZIN dizájnos poharakat, mi pedig úgy döntöttünk, hogy újra visszahozhatják és újra használhatják ezeket” – mondta Kolonics Erika, a Coca-Cola SZIN főszervezője, „hiszen túl azon, hogy a repohár bevezetésével egyidőben eltűntek a pohárhegyek a fesztiválról, egy repohár akkor igazán környezettudatos termék, ha minél hosszabb ideig marad bent a rendszerben” – tette hozzá a főszervező. A fesztivál végén pedig, ha valaki úgy dönt, vissza is válthatja a poharat a Mastercard Visszaváltó Ponton, ahol a betétdíj teljes árát visszatérítik majd, készpénzmentes fesztiválként a Festipay- vagy bankkártyára.

BEFUTOTT A RÉSZLETES PROGRAM

Végre elérhető a SZIN teljes napi bontása is, így végre kiderült, hogy pontosan mikor lép színpadra Alok, a Lukas Graham, Timmy Trumpet és Rita Ora. A hazai sztárok közül mások mellett Azahriah, a Carson Coma, a Follow The Flow, a Halott Pénz, Krúbi, Majka, a Punnany Massif, a Quimby, és a Wellhello lép fel majd a Partfürdőn, augusztus 23 és 26. között.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb