Mindenmás

Járatpótló autóbuszok, terelőútvonal és járatsűrítés – ideiglenes forgalmi változások lesznek az Államalapítás Ünnepén Szegeden

Ideiglenes forgalmi változások lesznek az Államalapítás Ünnepén, 2023. augusztus 20-án – tudtuk meg az Szegedi Közlekedési Társaságtól. Mint írják, ezen a napon két részletben, délelőtt a 2-es villamos és az 1-es vasútvillamos járatpótlók, délután az 5-ös és a 6-os trolibusz vonalán ideiglenes forgalmi változások lépnek életbe.

Délelőtt a Széchenyi tér Károlyi u. – Kiss Ernő. u. közötti szakaszának (Városháza előtt) lezárása miatt az 1-2-es jelzésű járatpótló autóbuszok mindkét irányban terelőútvonalon közlekednek, tervezetten 7:30 és 12:30 közötti időszakban.

A terelőútvonalon való közlekedés miatt kisebb késésekre lehet számítani, a járatok minden jelenleg is használt megállóhelyet érintenek.

LEZÁRJÁK A BELVÁROSI HIDAT

A 21:00 órakor kezdődő tűzijáték miatt a Belvárosi híd lezárásra kerül tervezetten 20:30 és 21:30 között. Emiatt az 5-ös és a 6-os vonali járatok közlekedése módosul. A járatok a lezárás időtartama alatt módosított útvonalon, a Bertalan hídon át közlekednek, Körtöltés u. / Vértói út és Újszeged, Gyermekkórház végállomások között, tervezetten 20:20 és 21:30 között.

TERELŐÚTVONAL LESZ

A járatok Újszeged Gyermekkórház irányban a Belvárosi hídig az eredeti útvonalon közlekednek, majd a Stefánia – Dózsa György utca – Tisza Lajos krt.– Glattfelder tér – József Attila sgt. – Római krt. – Bertalan híd – Temesvári krt. – Csanádi u. –Újszeged, Gyermekkórház végállomásig.

A járatok a terelőútvonallal érintett alábbi megállóhelyeken állnak meg:

  • Múzeum
  • Dózsa Gy. utca
  • Glattfelder tér
  • Szent-Györgyi Albert u.
  • Újszeged, Gyermekkórház

A Körtöltés u. / Vértói út felé a következő útvonalon járnak majd a trolibuszok: a Vedres utcáig eredeti útvonalon, majd Torontál tér – Népkert sor – Bertalan híd – Római krt. – József Attila sgt. – Glattfelder tér – Tisza Lajos krt. – Dózsa u. – Vár utca – Deák F. utca – Híd utca, majd tovább az 5-ös és a 6-os vonal eredeti útvonalán Körtöltés u. / Vértói út végállomásig.

A járatok a terelőútvonallal érintett alábbi megállóhelyeken állnak meg:

  • Újszeged, Gyermekkórház
  • Napfényfürdő
  • Szent-Györgyi Albert u.
  • Glattfelder tér
  • Dózsa utca
  • Múzeum

A járatok Újszeged, Gyermekkórház végállomás irányban a „Torontál tér [P+R]”, és a „Csanádi utca”, a Körtöltés utca végállomás irányába a „Torontál tér (P+R)” megállóhelyeket nem érintik, valamint a terelt útvonalon lévő, de a fentiekben fel nem sorolt megállóhelyeken nem állnak meg!

SŰRÍTŐJÁRATOK

A tűzijáték befejezésével (várhatóan 21:30 óra körül) nagyobb utasterhelés várható, ezért trolibuszokkal/autóbuszokkal sűrítőjáratokat közlekedtetünk az 5-ös vonalon Körtöltés u., a 19-es vonalon Makkosház és Tarján Víztorony tér, a 9-es vonalon Lugas utca végállomások irányába. A járatok a Széchenyi téri trolibusz megállóhelyekről indulnak, az utazási igények figyelembevételével operatívan.

MÁR ÉPÜLNEK A FAHÁZIKÓK, SZÍNPOMPÁS TŰZIJÁTÉKKAL KÉSZÜLNEK

Augusztus 18-án, pénteken elstartol Szegeden az Államalapítás Ünnepe alkalmából a háromnapos hagyományos ünnepi rendezvény a Széchenyi téren. Az előkészületek már javában zajlanak, az első faházikók már épülnek is. A három napos zenei- és kulturális felhozatal idén látványos tűzijátékkal is kiegészül a Huszár Mátyás rakparton: 8000 effekt, színek kavalkádja és tűzijáték bombák kápráztatják el a kilátogató szegedieket.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb