Kikapcs

A film forog, de a gyomrod nem fog korogni, az biztos: GasztroMozi estekkel zárja a nyarat az újszentiváni Lila Malac Gasztrobár

Most aztán tényleg belecsapunk a lecsóba! Augusztus 24-én, csütörtökön és 25-én, pénteken egy nem mindennapi kulináris utazásra hív az újszentiváni Lila Malac Gasztrobár. Két este, amikor a lelkedet és a hasadat is jól feltöltheted, hiszen miközben a vásznon peregnek a filmek, a tányérodra is finomabbnál finomabb falatok kerülnek, jönnek a Lila Malac GasztroMozi estjei. Hogy, milyen élményekben lesz részünk ezeken az esteken, arról Simicz Henivel, ismert szegedi BBQ bloggerrel, a hely tulajdonosával beszélgettünk.

A Lila Malac Gasztrobárt már jól ismerhetik azok, akik rajonganak a kulináris élvezetekért, hiszen a kis újszentiváni szentély eseményein a konyhaművészet remekeit kóstolhatják végig az ínyenc vendégek, az igazi konyhatündérek pedig a különböző főzőkurzusokon el is leshetik, hogyan legyenek Gordon Ramsay-k a tűzhely mellett.

A VETÍTÉS DÍJTALAN

Jövő hét csütörtökön és pénteken azonban nem kell fakanalat ragadnia senkinek, egy egészen új, nyárzáró őrülettel robbant a Lila Malac. Mint Henitől megtudtuk, a hely történetében először ugyanis GasztroMozi esteket szerveznek, ahol ötvözik a kertmozik varázslatos hangulatát az ínyenc ételek kóstolásának páratlan élményével. Sőt, ami a legjobb, a vetítés díjtalan, viszont, ha szeretnél egy jót enni a filmhez, gasztrojegyre lesz szükséged, melyet csak elővételben tudsz megvásárolni. De mit is tartogat számunkra ez a két este?

CSÜTÖRTÖKÖN A FŐSZEREP A LECSÓÉ

Augusztus 24-én, csütörtökön szó szerint belecsapunk a Lecsóba, hiszen ez lesz a nagy kedvencek estéje: miközben a magyar gasztronómia egyik alappillérének számító ételklasszikust, a lecsót kóstolod, a filmvásznon szintén egy klasszikus forog, egy patkányról, aki igazi séf szeretne lenni, vagyis a L’ecsó című animációs vígjáték.

Mint Heni elárulta, a lecsó mellett a másik választható menü egy újabb klasszikus ételt rejt: hot dogból és palacsintából áll, ami után minden felnőtt vagy gyermek biztosan megnyalja mind a tíz ujját. S, mivel a szervezők mindenre gondoltak, a finom ételeket jó hideg kraft sörrel vagy házi limonádéval öblítheted le.

PÉNTEKEN A KÜLÖNLEGES SZENDVICSEK LESZNEK TERÍTÉKEN

Augusztus 25-én, pénteken pedig folytatódik a kulináris kalandozás a Lila Malac Gasztrobárban. Ezen az estén A séf című film kerül terítékre olyan sztárokkal a főszerepben, mint Jon Favreau, John Leguizamo, Scarlett Johansson, Dustin Hoffman és Robert Downey Jr..

S, ha már a vásznon a street food remekei tűnnek fel, naná, hogy a tányérodon is eme konyha ínycsiklandozó klasszikusai csábítanak kóstolásra. Heni nem is titkolta tovább, mi lesz a menü. Mint elárulta, kényeztetheted hasadat a BBQ szendvics füstös-édes utánozhatatlan aromájával, vagy a szaftos, sajtos húsgolyós szendvics fenséges ízharmóniájával. Mindkét fogásnál a ropogós, fűszeres steak burgonya teszi teljessé az élményt, s természetesen a kínálatból a kraft sör vagy a házi limonádé sem hiányozhat.

Ha megjött az étvágyad és kedvet kaptál a GasztroMozi estek különleges hangulatához, itt a helyed:

  • Lila Malac Gasztrobár
  • Újszentiván, Petőfi u. 1.
  • Nyitás: 18 óra, vetítés kezdete: 19 óra
  • Ne feledd, a vetítés díjtalan, viszont, ha szeretnél egy jót enni a filmhez, gasztrojegyre lesz szükséged, melyet csak elővételben tudsz megvásárolni.
  • Ha kérdésed van, gasztrojegyet szeretnél, keresd Simicz Henit a 20 991 8120-as telefonszámon.
  • A csütörtöki estről ITT olvashatsz még infókat.
  • A pénteki estről pedig ITT.

A képeket köszönjük Simicz Heninek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb