Szegedi ArcokVideo365

A bezárások közepette egy jó hír: pénteken megnyitott a magyarság kincseinek kis oázisa, kitárta kapuit a Patrióta Ajándékbolt

Az utóbbi időben fájó szívvel számoltunk be több szegedi üzlet bezárásáról is, így most külön öröm számunkra, hogy arról adhatunk hírt, egy új bolttal lett gazdagabb a Napfény városa, pénteken ugyanis ünnepélyes keretek között megnyitotta kapuit az Oskola utcában a magyarság kincseinek kis oázisa, a Patrióta Ajándékbolt.

ÉRTÉKES KINCSEK BUKKANNAK ELŐ MINDEN POLCRÓL

Az üzletbe belépve csak úgy ámultunk a sok-sok értékes kincs láttán: a magyarsághoz kötődő emléktárgyak, a kávézás kultikus tárgyai, a magyar kertek ajándékai, párnák, teák, mécsesek, a szkíta örökség, a magyar filmtörténet emlékei, Székelyföld kincsei, a jó öreg szögedi paprika, de még magyarságunkat tükröző társasjátékok is fellelhetőek az üzlet polcain, melyek böngészésével órákat el tudtunk volna tölteni és akkor sem biztos, hogy a végére értünk volna, hiszen itt minden ajándék mögött egy történet lapul.

Megjegyeznénk, a polcok elképesztően ötletes címeket kaptak, melyek iránymutatóak ahhoz, a Kárpát-medence mely kincsei bújnak meg mögötte, mutatjuk is a frappáns elnevezéseket fotóinkon.

EGY KULTURÁLIS TALÁLKOZÓHELY, ÜDE SZÍNFOLT SZEGEDEN

Mindehhez kellemes dallamok szóltak bakelit lemezről, s Fekete Hanna boltvezető finom kávéval kínált bennünket. Ez a közvetlen, kedves, bensőséges hangulat pedig alapjaiban meghatározza a Patrióta Ajándékboltot, hiszen, ahogy a megnyitón elhangzott, ez nem csupán egy üzlet, hanem annál sokkal több. Egy kulturális üde színfoltja is városunknak, a magyar örökségek, képzőművészeti alkotások iránt érdeklődő szegediek és a magas színvonalú, autentikus hazai kézművesek és iparművészek találkozási pontja.

A megnyitón tiszteletét tette többek között Kőkuti Attila, a Csongrád – Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Chovanecz Kata és Haág Zalán, önkormányzati képviselők, Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója. A velük készített interjúinkkal hamarosan jövünk!

Addig is nézd meg Magyar Andor kollégánk videóját a megnyitó legjobb pillanatairól!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb