GasztroVideo365

Bűntudat nélküli ízélvezet: megkóstoltuk a REÖK Cukrászda díjnyertes, cukormentes és csökkentett szénhidrát tartalmú tortáját

Szegediként már jól tudjuk, hogyha a REÖK Kézműves Cukrászda elgondol valamit, akkor abból varázslatos, csodás ízek születnek, amelyek nem csupán az édesszájú közönséget nyűgözik le kivétel nélkül, hanem a szakma elismerését is bármerre járnak, kivívják. Ez most sem volt másképp, ugyanis a Szeged szívében található, gyönyörű szecessziós épületben fekvő cukrászda tökmag-málna kompozíciójával kiérdemelte a 2023-as Magyarország Cukormentes Tortája címet. Az elismerésről és a csábító édességről a REÖK Kézműves Cukrászda mestercukrászával, Novák Ádámmal beszélgettünk.

A MÁSODIK HELYET ÉRDEMELTE KI A VERSENYEN A KÜLÖNLEGES ÍZVILÁGÚ TORTA SPECIALITÁS

Ádám rögtön a beszélgetésünk elején elárulta, a tökmag-málna harmonikus ízvilágát már tavaly megálmodták, akkor fagylalt formájában hódított és lopta be magát a szegediek szívébe. Az elismerés nem is maradt el, a fagyival elnyerték a Régió kiváló fagyija díjat 2022-ben. Most ebből inspirációt nyerve gondoltak egy nagyot, s erre a koncepcióra építve elkészítették az édesség torta változatát. És milyen jól tették! Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája Versenyén a szakmai zsűri a REÖK Cukrászda tökmag-málna tortájának adta oda a második helyet. Az Országház Vadásztermében tartott díjátadóra természetesen mi is elkísértük őket.

CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁTOT ÉS KALÓRIÁT TARTALMAZ

De miből is tevődik össze ez az ínycsiklandozó tortakülönlegesség? Mint Ádám elárulta, a tökmag négy féle formában jelenik meg a tortában, a málna pedig egy különleges fűszerezést kapott, az ízek tökéletes harmóniájához timur borsot használt fel hozzá a REÖK Cukrászda mestercukrásza. Ez pedig egy citrusos ízvilágot kölcsönöz a málnának, magyarázta Ádám a speciális fűszer jelentőségét. S, ami a legjobb, a cukormentes édesség csökkentett szénhidrátot, valamint kalóriát tartalmaz, így lányok, akár a fogyókúra kellős közepén is nyugodtan bűnözhetünk!

LEHET KÉRNI MÉG EGY SZELETET?

Nem is tudtunk ellenállni az ízek csábításának, mi is villát ragadtunk az impozáns sütemény láttán. El kell, hogy áruljuk, belekóstolva a tökmag-málna tortába, azonnal a szerelmesei lettünk különleges ízvilágának, és már csak egy kérdésünk maradt: lehet kérni még egy szeletet?

A 2023-as ezüstérmes Magyarország Cukormentes Tortáját, vagyis a REÖK Kézműves Cukrászda tökmag-málna csodáját augusztus 20-tól, vasárnaptól Te is megkóstolhatod a cukrászdában, ami természetesen az Államalapítás ünnepén is tárt kapukkal vár Téged!

Addig is, nézd meg Pipicz Dávid és Galyas Richárd kollégáink videóját az ezüstérmes finomságról, melyben Novák Ádám még többet elárul a különlegességről!

  • Szeged, Magyar Ede tér 2
  • REÖK Kézműves Cukrászda és Kávéház
  • Nyitva: 8-tól 8-ig, az Államalapítás Ünnepén is
  • Premier: 2023. augusztus 20.

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb