Kikapcs

Élőben, exkluzív helyszínen mutatjuk nektek a parádés fényjátékot – idén nem fog hiányozni a tűzijáték sem Szegeden, az Államalapítás Ünnepén

Javában dübörög az Államalapítás Ünnepéhez kapcsolódó, három napos programsorozat, Hevesi Tamás hangja tölti be városunk szívét, amelyet egy év kihagyás után 8000 élénk, színes effekt, csodálatos színekben pompázó tűzijáték bomba szakít meg. Parádés fényjáték tölti meg Szeged égboltját és kápráztatja el a közönséget, mindezt élőben mutatjuk nektek.

I. ISTVÁN AZ ÁLLAMALAPÍTÓ

Országszerte az államalapításra és az államalapító I. István királyra emlékezünk. Uralkodása idején István király augusztus 15-ét, Nagyboldogasszony napját tekintette kiemelt ünnepnek: ezen a napon tartott törvénykezést a Fehérvárra összehívott királyi tanáccsal. István király 1038. augusztus 15-én, Mária Mennybemenetelének napján halt meg. István halálát követően ezért hosszabb ideig augusztus 15-én emlékeztek meg az államalapító uralkodóról. Az ünnepnapot a lovagkirály, I. (Szent) László rendeletére tették át augusztus 20-ra, mivel az ő közbenjárására ezen a napon nyilvánították szentté Istvánt.

SZEGEDI ÉGI SHOW, FERGETEGES HANGULAT

Több ezer ember fordult meg a Széchenyi téren a három nap alatt, folyamatos, zenei programok követték egymást a ragyogó Napsütésben és az augusztusi, nyári estéken. Egy év kihagyás után a Huszár Mátyás rakpart lezárásával, hömpölygő tömeggel tartják meg a parádés égi show-t, több ezer embert kápráztatva el a monumentális fényjátékkal, látvány-és hang effektekkel.

Tarts velünk élőben vagy nézd vissza az exkluzív videónkat, amelyet a Móra Ferenc Múzeum tetőteraszán készítettünk nektek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb