Mindenmás

Napi pakk: Isten éltessen, Magyarország! Szikrázó napsütéssel és 34 fokkal telhet az Államalapítás Ünnepe Szegeden

Ma tényleg együtt dobban közel 10 millió szív, hiszen ma van az Államalapítás Ünnepe! Az időjárás is kegyes lesz hozzánk, szikrázó napsütést és 34 fokot hoz nemzeti ünnepünk. Sőt, rengeteg program, valamint látványos tűzijáték is vár ma ránk a Napfény városában. Itt a Szeged365 Napi pakk az összes hasznos infóval augusztus 20-ra!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot minden István, Bernárd, Bernát, Eliot, Sámuel, Stefán, Stefánia, Stefi és Vajk nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Augusztus 20. Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és az államalapító I. István király emlékére. A nap egyben a magyar katolikus egyház egyik – Magyarország fővédőszentjének tiszteletére tartott – főünnepe.
  • 103 éve született id. Szívós István olimpiai bajnok vízilabdázó, úszó, edző.
  • 70 éve nyílt meg a Népstadion, mai nevén: Puskás Ferenc Stadion.

34 FOKOS KÁNIKULÁBAN ÜNNEPELHETJÜK MA NEMZETI ÜNNEPÜNK

Vasárnap csak kevés felhő lesz Szeged egén, a napsütésé lesz a főszerep a Napfény városában. Sőt, 34 fokos kánikulában ünnepelhetjük az Államalapítás ünnepét.

MEGHOZTUK EGY HELYEN ÖSSZEGYŰJTVE A MAI PROGRAMOKAT SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Elérkezett az Államalapítás Ünnepének hétvégéje, hamarosan indul is a banzáj a Széchenyi téren, de emellett még számos programot tartogat számodra ez a hétvége Szegeden: lesz vízipisztoly csata, vagyis rekordkísérlet és számos buli, ahol kitombolhatod magadból a hét fáradalmait. Kapcsolódj ki ezen a hétvégén, meghoztuk a szegedi és a környékbeli programokat, itt a Szeged365 Kikapcs!

ÍGY VÁLTOZIK MA A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS SZEGEDEN

Ideiglenes forgalmi változások lesznek az Államalapítás Ünnepén, 2023. augusztus 20-án – tudtuk meg az Szegedi Közlekedési Társaságtól. Mint írják, ezen a napon két részletben, délelőtt a 2-es villamos és az 1-es vasútvillamos járatpótlók, délután az 5-ös és a 6-os trolibusz vonalán ideiglenes forgalmi változások lépnek életbe.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb