Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Hevesi Tamás, Ossian, Nagy Feró és tűzijáték szinte minden helyszínen – meghoztuk az összes tuti programot a hétvégére

Elérkezett az Államalapítás Ünnepének hétvégéje, hamarosan indul is a banzáj a Széchenyi téren, de emellett még számos programot tartogat számodra ez a hétvége Szegeden: lesz vízipisztoly csata, vagyis rekordkísérlet és számos buli, ahol kitombolhatod magadból a hét fáradalmait. Kapcsolódj ki ezen a hétvégén, meghoztuk a szegedi és a környékbeli programokat, itt a Szeged365 Kikapcs!

ILYEN LESZ AZ ÁLLAMALPÍTÁS ÜNNEPE SZEGEDEN

A Széchenyi téri program idén is 3 napos lesz, ami változás, hogy ezúttal lesz tűzijáték, amit a rakpartról lehet majd megnézni augusztus 20-án, vasárnap este 21.00 órától. Fellép többek között:

  • augusztus 18-án pénteken a Balkan Fanatik,
  • 19-én a kicsit elfeledett, de abszolút minőségi zenét játszó Carbonfools,
  • 20-án pedig Hevesi Tamás fog élő koncertet adni a Széchenyi téren, majd, a tűzijátékot követően jön a jó öreg Útközband és a tradicionális szegedi utcabál.

A teljes és részletes program itt:

VÁSÁRHELY IS ÜNNEPEL

Hódmezővásárhelyen a Szent István-napok és borfesztivál keretében pénteken este 19 órától fellép a főtéri nagyszínpadon a Lóci játszik, az Ossian, illetve Dj Yahim. 

  • Szombaton 20.30-kor érkezik a Zenevonat az LGT sztárjaival, majd a Traubi zenekar szórakoztatja a közönséget. 
  • Vasárnap 9 órakor a Szent István téren lesz a városi ünnepség kenyérszenteléssel és -áldással, ahol Márki-Zay Péter polgármester mond beszédet.
  • Az ünnepi szentmise ezt követően 10 órakor kezdődik.
  • Az unitárius templom kertjében családi nap lesz 9 és 13 óra között.
  • Este 18 órától a Kossuth téren a Hódmezővásárhelyi Koncertfúvós Zenekar, majd 20 órától a 100 Tagú Cigányzenekar ad koncertet.
  • A BFMK előtti kisszínpadon 13 órakor Keresztény Zenekarok Fesztiválja,
  • 16.30-tól Kelme testvérváros néptáncosainak produkciója,
  • 17 órától Kalap Jakab szórakoztat,
  • 19 órakor a Haraszti Ádám Projektet hallgathatjuk meg,
  • végül a főtéren 22:10-kor tűzijáték zárja majd a programsorozatot.

MAKÓ IS KÉSZÜL

Makón is csúcsra jár a Szent István-napi forgatag – írja a Promenad24

  • Pénteken 16 órától népi játszóház várja a gyerekeket, ezzel egy időben a főtéren Varga Feri és Balássy Betty gyermekműsora lesz hallható. 18 órakor tartják a 30. Nemzetközi Jubileumi Fúvószenekari Fesztivál II. Fúvószenekari Világkonferencia ünnepi nyitókoncertjét a Zenepavilonban, majd 20.30-tól a főtéren a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes varázsolja el a közönséget. 
  • Szombaton 10 órától Csatai Gergő lufihajtogató Guinness-világrekorderrel találkozhatnak a gyerkőcök a főtéren. 14 órakor kezdődik a Hagymatikumban a nemzetközi fúvószenekari fesztivál koncertje, 18 órakor pedig a díszhangversenyre várják az érdeklődőket a Zenepavilonban. A nap fénypontja Molnár Ferenc Caramel koncertje lesz a főtéren 20.30-kor. 

Augusztus 20-án, vasárnap 9 órai kezdettel a városháza dísztermében adják át a díszpolgári címet, ünnepi köszöntőt Farkas Éva Erzsébet polgármester mond, az új kenyeret Kiss-Rigó László megyés püspök szenteli meg, áldja meg.

  • 10 órától ünnepi szentmise lesz a Szent István Király Plébániatemplomban Kiss-Rigó László celebrálásával, s ünnepi beszédet mond Lázár János országgyűlési képviselő, építési és közlekedési miniszter.
  • 17 órakor a Csanád vezér téren tartanak városi ünnepséget, ahol Farkas Éva Erzsébet polgármester mond köszöntőt, átnyújtják a jubileumi diplomákat, majd a nemzetközi fúvószenekari fesztivál gálaműsorára kerül sor.

Este 20 órakor Nagy Feró és a Beatrice szuperkoncertje következik a főtéren, s végül 22 órakor a látványos tűzijátékkal köszöntik az államalapítást.

SZÁMOS PROGRAM LESZ ÓPUSZTASZEREN

Ópusztaszeren augusztus 19-én Vadásznapot tartanak a Nemzeti Történeti Emlékparkban főzőversennyel, kutyabemutatóval, lovasbemutatóval és állatsimogatóval. Ugyancsak szombaton 10 órakor itt, az Árpád-emlékműnél rendezi meg Szent István-napi ünnepségét a vármegyei önkormányzat. Az esemény szónoka Farkas Sándor országgyűlési képviselő, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese lesz, a vármegye kitüntető elismeréseit Gémes László vármegyei közgyűlési elnök adja át, az új kenyeret pedig Kiss-Rigó László megyés püspök szenteli meg. 

Nemzeti ünnepünkön, 20-án Szent István-napi forgatag lesz a parkban. A programok 10-tól 16 óráig tartanak, lesznek előadások, lovasbemutató, mesterségek bemutatója, középkori kézművessarok, íjászat, interaktív játékok, filmvetítés, tematikus kiállítások és kemencés sütés is. Ezen a napon az Emlékparkba történő belépés, a Feszty-körkép, a Látogatóközpontban és a Rotundában található kiállítások, valamint a külső kiállítások megtekintése is ingyenes.

CSONGRÁDON BORFESZTIVÁLLAL ÜNNEPELNEK

Borfesztivállal egybekötött három napos ünnepséggel készül a hétvégére Csongrád a Szentháromság téren. Az ünnepélyes megnyitó pénteken este 18 órakor lesz, majd szombaton és vasárnap is koncertek, utcabál és kézműves vásár várja a kilátogatókat.

SZENT ISTVÁN NAPOK SZENTESEN

Szentesen a programsorozat augusztus 18-án fúvószenekari találkozóval kezdődik. A rétyi, a tótkomlósi és a házigazda szentesi fúvósok koncertjét hallgathatjuk 18 órától a téren. Másnap, 19-én

  • a Kankalin Néptáncegyüttes 15 órakor kezd a színpadon,
  • majd óriásbábos utcaszínházi vásári komédiában láthatjuk Ludas Matyi történetét.
  • 19 órától Sasvári Sándor és Sasvári Léna előadása lesz.
  • 20.30-kor a PopArt Zenekar utcabála zárja a napot.

Augusztus 20-án:

  • 12 órától kezdődnek a programok,
  • és 17.00 órakor a Jövőnkért AMI néptáncbemutatójával veszi kezdetét a színpadi műsor.
  • Ferenczi György és a Rackajam elő koncertje után, kezdődik az ünnepi megemlékezés, kenyéráldás és kenyérszegés.
  • Várhatóan 21 órától Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar ad élő koncertet Szentesen a Kossuth téren.

AZ ÉJSZAKAI ÉLET IS FELPÖRÖG SZEGEDEN

Mutatjuk, mivel készülnek a hétvégére a klubok!

TISZA DOKK

  • Pénteken este érkezik a Summer Session Sterbinszky-vel és Mynea-val,
  • szombaton Barbie Party lesz,
  • vasárnap pedig Sun & Tonic bulit tartanak, ekkor Nigel Stately csapatja majd a Tisza partján.

HUNGI

A Hungiban szombaton Sexy Szombat partit tartanak. A warm up-ról Gabro és az igazán szexi zenékről és hangulatról pedig a Loving Arms gondoskodik.

BEACH PARTY A LAPOS BEACH-EN

Ha már szép időnk lesz, akkor az esti koncertek előtt irány a Lapos Beach. Nem lesz unalmas, hiszen az igazi forró nyári hangulatért DJ Letslie lesz a felelős szombaton!

VÍZIPISZTOLYOS REKORDKÍSÉRLET

Három fürdő is csatlakozott a vármegyéből az országos vízipisztoly csatához. A Magyar Fürdőszövetség programja egyben rekordkísérlet is lesz: szeretnék megdönteni a Magyarországon egy időben legtöbben vízipisztolycsatát játszó fürdőzők számát. Holnap délután 2 órakor kezdődik minden helyszínen a csata és legalább 15 percig kell tartania. Vármegyénkből a mórahalmi és szentesi fürdők, illetve Szegeden a Napfényfürdő Aquapolis csatlakozott.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb