Mindenmás

Napi pakk: szikrázó napsütés és kánikula vár ma ránk Szegeden, éjszakai karbantartást végez a MÁV, változások lesznek egyes vonalakon

Szikrázó napsütéssel örvendeztet meg bennünket az új hét első napja. Fázni biztosan nem fogunk Szegeden, ugyanis akár 34 fokos hőségre is számíthatunk a Napfény városában. Változások is jönnek ma: a MÁV Szeged-Békéscsaba vasútvonalán a Szeged-Rókus és a Hódmezővásárhelyi Népkert állomások között karbantartást végeznek, emiatt jelentősen változik a közlekedési rend Szeged és Hódmezővásárhely között. Indul a hétfő, mi pedig meghoztuk a reggeli kávé mellé a napindító infókat, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Sámuel, Hajna, Franciska, Johanna, Erik, Zsanett, Erika és Piusz nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 103 éve született Christopher Robin Milne, az “igazi” Róbert Gida.
  • 58 éve Vértesszőlősön megtalálták Samu, az előember csontjait.
  • 409 éve halt meg Báthori Erzsébet, akiről rémséges és kegyetlen legendák éltek.
  • 62 éve született Stephen Hillenburg amerikai animációs film rendező, író, korábban tengerbiológus (Spongyabob).
  • 39 éve Clint Eastwood megkapta a csillagot a Hírességek utcájában – a Hollywood Walk of Fame-en.
  • 71 éve megszületett Glenn Hughes, a Deep Purple basszusgitárosa.

IGAZI KÁNIKULÁBAN LESZ RÉSZÜNK MA SZEGEDEN

Hétfőn visszatér az igazi kánikula Szegedre, 34 fokkal és ragyogó napsütéssel indul a hetünk, és még csapadékra sem kell számítani térségünkben.

ÉJSZAKAI KARBANTARTÁST VÉGEZ A MÁV

A MÁV Szeged-Békéscsaba vasútvonalán a Szeged-Rókus és a Hódmezővásárhelyi Népkert állomások között karbantartást végeznek augusztus 21-től. A korlátozás első hetében, augusztus 28-ig a vasútvonalon és a villamoshálózaton egy időben zajló munkálatok miatt jelentősen változik a közlekedési rend Szeged és Hódmezővásárhely között – tudtuk meg a MÁV szerkesztőségünknek küldött sajtóközleményéből, ahol arra is kitérnek, hogy emiatt változások lesznek a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb