Közélet

Éjszakai karbantartást végez a MÁV, változások lesznek a Szeged-Békéscsaba és a Budapest-Szeged vonalon

A MÁV Szeged-Békéscsaba vasútvonalán a Szeged-Rókus és a Hódmezővásárhelyi Népkert állomások között karbantartást végeznek augusztus 21-től. A korlátozás első hetében, augusztus 28-ig a vasútvonalon és a villamoshálózaton egy időben zajló munkálatok miatt jelentősen változik a közlekedési rend Szeged és Hódmezővásárhely között – tudtuk meg a MÁV szerkesztőségünknek küldött sajtóközleményéből, ahol arra is kitérnek, hogy emiatt változások lesznek a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon is.

Mint kiemelték, a vasútvillamosok helyett az Anna-kút és Szeged vasútállomás között továbbra is a hónap elejétől megszokott pótlójáratok közlekednek a teljes üzemidőben.

PÓTLÓBUSZ ÉJSZAKÁNKÉNT

Mindezek mellett vasárnap estétől csütörtök hajnalig éjszakánként 19:05-től 5 óráig Szeged vasútállomás és Hódmezővásárhely vasútállomás között is pótlóbuszok járnak, melyek a szegedi városi szakaszon lévő megállók kihagyásával, gyorsítva közlekednek, Rókus vasútállomás és Hódmezővásárhely vasútállomás között megállnak Algyőn és a hódmezővásárhelyi megállókban. Ezek a pótlóbuszok Szegeden a „Rókusi II. Iskola” megállóban is megállnak, hogy biztosítsák az átszállást a 2-es villamoshoz. A szegedi városi szakaszon közlekedő tram-train szerelvényekhez a két város közti pótlóbuszok Rókusnál biztosítják a csatlakozást.

A SZEGED-BÉKÉSCSABA VONALON IS VÁLTOZÁSOK LESZNEK

Szeged-Rókus—Hódmezővásárhely között augusztus 21-től 23-ig, valamint 27-től 30-ig éjszakánként 19 órától 5 óráig lesz karbantartás. A Szeged-Békéscsaba vonal esti személyvonatai csak Hódmezővásárhely és Békéscsaba között közlekednek, Hódmezővásárhely vasútállomásnál a szegedi pótlóbuszokhoz biztosítják a csatlakozást. Az esti legutolsó, Hódmezővásárhelyről Orosházára induló személyvonat helyett pótlóbusz indul 23:26-kor.

A BUDAPEST-SZEGED VONAL

Szeged állomáson augusztus 8-ig éjszakánként 23:30-tól 4 óráig előre tervezett éjszakai karbantartást végeznek majd. A Budapest-Szeged közötti távolsági vonatokra Hódmezővásárhely felé Szegeden a közvetlen pótlóbuszokkal biztosítják a csatlakozást. A Szeged-Rókus és Hódmezővásárhelyi Népkert állomás közötti munkálatok miatt szeptember 21-ig kell számítani pótlóbuszos közlekedésre a két város között.

A zajterheléssel járó éjszakai munkavégzés miatt a lakosság megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb