Mindenmás

“Lasciatemi cantare” – meghalt a legendás olasz popsztár, Toto Cutugno

80 éves korában meghalt Toto Cutugno olasz énekes-dalszerző – adta hírül a Corriere della Sera. Mint az olasz lapot idéző Telex írta, Cutugno délután négy óra körül hunyt el a milánói San Raffaele kórházban, ahol az elmúlt napokban ápolták. A hírt menedzsere, Danilo Mancuso közölte, aki elmondta, hogy hosszú betegség után az énekes állapota az elmúlt hónapokban folyton rosszabbodott.

Az énekes egyik legismertebb dala 1983-ban született, Cutugno ekkor adta elő a L’italiano című számot a Sanremói Dalfesztiválon. A dal a versenyen csak ötödik helyezést ért el, az áttörést mégis ez hozta el az énekesnek. A L’italiano több ország slágerlistájára is felkerült, ez az egyik legismertebb olasz zene világszerte, talán holtversenyben a Lasciatemi Cantare (magyarul: hagyjatok énekelni) című dalával.

Cutugno az észak-olasz Fosdinovóban született, egy tengerész fiaként. Édesapja mutatta be neki a zene világát, aki trombitált egy zenekarban, ekkor vonták be Toto Cutugnót is. A fiatal zongorán akart tanulni, de végül dobolni és harmonikán tanult meg játszani, mert a zongora túl drága volt.

Cutugno többször is járt Magyarországon, utoljára 2019-ben volt Budapesten, miután legyőzte a rákot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb