Közélet

Ma reggel is rengett a föld hazánkban – mutatjuk, hol volt földrengés

Földrengés volt Kaposvártól körülbelül 20 kilométerre kedden 7.47-kor – közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-vel. Azt írták, hogy a 2,2 magnitúdójú földrengés észleléséről Várdáról érkezett lakossági bejelentés.

Az elmúlt napokban több földrengés is volt Magyarországon:

  • egy hete, augusztus 14-én a Csongrád-Csanád vármegyei Kistelek környékét rázta meg egy, a Richter-skála szerint kettes erősségű földrengés;
  • múlt szombaton, augusztus 19-én egymás után kétszer is megmozdult a föld az ország délkeleti részén, Békés vármegyében: előbb 11:13-kor volt 4-es, majd 11:16-kor volt 4,1-es erősségű fölrengés,
  • de vasárnap is kipattant egy 4,2-es és egy 3,5-es Szarvas környékén – emlékeztet a Telex.

TOVÁBBI UTÓRENGÉSEK JÖHETNEK

Mint tegnap megírtuk, az Adriai-kőzetlemez mozgása okozza a magyarországi földrengéseket. Az egyik szakértő elmondta, hogy a következő hetekben, akár hónapokban még számítani lehet rengésekre, de várhatóan egyre kevesebb és gyengébb földmozgás történhet. Azt természetesen nem lehet kizárni, hogy egy-egy nagyobb, emberek által is érzékelhetőbb rengés is bekövetkezhet.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb