Mindenmás

A gaz már az aszfalt rései között is kibukkant – civil összefogással teszik rendbe az államhatárra vezető nemzetközi kerékpárutat

“Vajon egy lepusztult és senki által nem használt kerékpárutat is be lehet zárni, mint egy vasútvonalat, és át lehet terelni a forgalmát a közútra?” – tette fel a kérdést még augusztus közepén a CM365 – Magyar Kerékpárosklub Szeged a közösségi odalán az államhatár felé vezető kerékpárút állapotára utalva. Mint megírtuk, hiába tették rendbe az utat, a gaz már az aszfalt rései között is kibukkant. A felhívás után most egy civil szerveződés jött létre, és önkéntesek elkezdték rendbetenni az Eurovelo kerékpárutat.

“Elvileg több szakaszon rendbetették az Eurovelo11-es nemzetközi kerékpárút Tiszasziget és az államhatár közötti szakaszát. Bár itt-ott valóban nem ráznak már a korábbi brutális gyökérfölnyomások, sajnos, amint a képeken látszik, már a nem olyan régen javított aszfaltból is nő a fű, belóg a növényzet, van, ahol egy kidőlt fa csonkja is” – hangsúlyozta több mint egy héttele ezelőtt a szegedi kerékpárosklub, és az alábbi fotókat töltötték fel a jelenlegi állapotról:

LELKES CSAPAT JÖTT ÖSSZE

Mint kiderült, ezt látva civil szerveződés jött létre Tiszaszigeten, amely önkéntes lakosokkal, és a tiszaszigeti önkormányzat segítségével a hétvégén megtisztította a kritikus útszakaszt a belógó növényzettől. “Óriási köszönet érte, szuperek vagytok! A lelkes csapat itt nem áll meg, további szakaszok rendbetételét tervezik, melyhez várják a csatlakozó önkénteseket. Reméljük, hogy a civilek tettvágya átragad a közútkezelőkre is, és elvégzik a közlekedés fönntartásához szükséges karbantartást ott is, ahová az önkéntesek szabadidejükben nem jutnak el” – hangsúlyozta a CM365 – Magyar Kerékpárosklub Szeged a hétfői bejegyzésében.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb