Sport

A legjobb 16 közé küzdötte magát a szegedi Takács Benedek, aki egyedüli magyarként képviseli hazánkat a felnőtt Squash Európa-bajnokságon

Egyetlen magyarként, a szegedi Takács Benedek képviseli hazánkat a felnőtt Squash Európa-bajnokságon – írtuk meg kedden. Mint azóta kiderült, Beni kedden az előrébb rangsorolt lengyel Jakub Pytlowany-t 3-1 arányban legyőzte, és ezzel bejutott a legjobb 16 játékos közé.

Kohlrusz Balázs, a Bodrogi Bau – Szeged Squash SE elnöke azt írta szerkesztőségünknek, hogy a következő ellenfélnek már a torna egyik legjobbja, Auguste Dussourd (Franciaország) érkezett. Róla érdemes tudni, hogy jelenleg a világranglista 21. helyezettje. Ennek ellenére az első két szett szorosabb volt (7-11, 9-11), a harmadikra viszont már teljesen átvette az irányítást (3-11).

NAGYON SZÉPEN TELJESÍT BENI

Ezzel nem ért véget a verseny, Beni a 9-16. hely között folytathatta, Ivan Perez (Spanyolország), a világranglista 88. helyezettje ellen. Rendkívül hosszú, kiélezett mérkőzés volt, amiben több szettben is volt esélye a szegedi játékosnak hamarabb megnyerni a mérkőzést, azonban a döntő szettig mentek el a fiúk. 3-2 arányban, 1 óra 13 perc alatt a végén magyar siker lett! Nagy győzelem ez Beni részéről, az EB-n szinte mindenki előtte van kiemelve, ezért nagyon szép teljesítmény volt ez eddig tőle – emelte ki szerkesztőségünknek Kohlrusz Balázs.

Reméljük a folytatás is hasonló lesz, szurkolunk, Beni!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb