Szegedi ArcokVideo365

Leírhatatlan örömsikoly, szívecske a Valmartól, és meglepetésekkel teli ajándékdoboz: ilyen volt a szegedi Józsa Petra első SZIN élménye

Józsa Petrát, a tündéri, csillogó szemű kislányt valószínű Szegeden már mindenki a szívébe zárta. A ritka genetikai betegséggel küzdő kislány sorsát már régóta nyomon követhetitek velünk, s két dolgot már biztosan mindenki tud Petráról. Az egyik, hogy imád focizni, a másik, hogy nagy rajongója a Valmar együttesnek.  Így hát nem csoda, hogy Petra nagy vágya volt, hogy részt vehessen a SZIN első napján koncertező Valkusz Milán és Marics Peti fellépésén. A kislány álma teljesült, így Petra a SZIN nagyszínpadának első soraiban, édesanyja, Marcsi nyakából tombolhatta végig a Valmaros srácok koncertjét. Sőt, Petra nem érkezett üres kézzel, saját maga által készített, külön névre szóló ajándékokat is hozott Valkusz Milánnak és Marics Petinek.

MAGYARORSZÁGON KETTEN KÜZDENEK A KÓRRAL

A mindössze tizenegy éves, életvidám kislány egy nagyon ritka genetikai betegséggel küzd, az úgynevezett MCTO szindrómával, amelynek tüneteként a kis kézfejéből, lábfejéből felszívódnak az apró csontok. Magyarországon jelenleg ketten küzdenek ezzel az állapottal, a diagnózist ugyanúgy Finnországból kapta meg a körmendi, öt éves Zsombor, mint annak idején Petra. Kevesebb, mint 50 esetet diagnosztiszáltak eddig szerte a világon, jelenleg pedig sajnos (még) nincs rá kiforrott gyógymód, de a család, és az orvosok itthon és külföldön egyaránt már gőzerővel kutatnak utána.

EZ VOLT MARCSI ÉS PETRA ELSŐ SZIN ÉLMÉNYE

A nagy forróság ellenére egy fergetegesen dinamikus és energikus koncertet hoztak össze a Valmaros fiúk szerda este a Szegedi Ifjúsági Napok nagyszínpadán. A tomboló tömeg legelején pedig édesanyja nyakában ott énekelt és csápolt kedvenceinek Petra, a ritka genetikai betegséggel küzdő szegedi kislány, akinek két álma is valóra vált aznap este: egyrészt a koncert után találkozhatott kedvenceivel a back stage-ben, ahol átadhatta számukra az ajándékokat, másrészt anyukájával együtt mindkettejüknek ez volt életük első SZIN élménye. A fesztivál hangulata és varázslatos légköre így nem csoda, hogy nemcsak Petrát, hanem anyukáját is elbűvölte.

PETRA AJÁNDÉKKAL KÉSZÜLT MILÁNNAK ÉS PETINEK

A koncertet követően pedig elkísértük a kislányt és anyukáját a back stage-hez, ahol izgatottan várták, hogy bemehessenek a Valmaros fiúknak átadni az ajándékokat. A várakozás közben azért Petra megengedte nekünk, hogy mi is belepillantsunk a dobozokba. Megtudtuk, a család egyik barátja készítette erre a különleges alkalomra a dobozokat, melyre a színes dekorációt már Petra rajzolta. Kinyitva pedig a ládikót igazi kincsekre bukkantunk: ott lapult az alján két barátságkarkötő, a fiúk neveivel ellátva, melyeket Petra saját maga készített Milánnak és Petinek. Egy adag gumicukor, mert a kislány jól tudja, hogy az a fiúk nagy kedvence, valamint egy pár kedves sort is írt az énekeseknek.

PETI SZÍVECSKÉT KÜLDÖTT PETRÁNAK A SZÍNPADRÓL, AMIKOR KISZÚRTA A KISLÁNYT A TÖMEGBEN

Ez már az ötödik Valmar koncert, amelyen részt vesznek, számolt utána Marcsi, Petra anyukája. Elmesélte, már többször volt szerencséjük találkozni a zenekar tagjaival, így most már Milán és Peti is jól ismeri őket. Olyannyira, hogy a SZIN színpadáról is kiszúrták a srácok a kislányt, s Peti kezével szívecskét formálva köszöntötte őt.

ÖRÖMSIKOLY ÉS HATALMAS BOLDOGSÁG

Amikor Petra visszaérkezett közénk a nagy találkozóról a Valmaros csapattal, azt az örömteli sikolyt nem lehet szavakba önteni, amit ott a back stage előtt hallhattunk a kislánytól. Még úgyis, hogy, mint kiderült, Marics Peti betegen nyomta végig a koncertet, ami után rögtön el is ment, mert nem érezte jól magát, így csak Milán vehette át személyesen Petra ajándékait. „Nagyon jó volt a találkozó. Milán már ismerősként köszöntött bennünket. Ez az élmény engem is feltölt, ugyanúgy, mint Petrát. Milán nagyon közvetlen volt hozzánk: odajött, megölelt bennünket, megköszönte az ajándékokat és közös fotó is készült, ahogy kell – mesélte Marcsi.

Pillants bele Galyas Richárd kollegánk videóján keresztül, milyen volt Petra és Marcsi első SZIN élménye, s azt is meglesheted, milyen ajándékokat adott a Valmar tagjainak a kislány!

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb