Közélet

Nagy rendőrségi akció van szerb-magyar határ közelében, lövéseket is hallani

Lövéseket lehetett hallani, a helyiek beszámolója szerint már csütörtökön este is a szabadkai Nagyradanovác helyi közösség területén lévő erdőkből, pénteken pedig a horgosi határátkelő közeléből hallatszottak sorozatos lövések – írja a Szabad Magyar Szó péntek reggel.

A helyiek beszámolója szerint az erdő felé több településen (Palicson, Hajdújáráson is) tucatjával mentek a rendőrség speciális egységei, de Hajdújáráson mentőautót is látni a helyszínen. A feltételezések szerint a migránsok ismét egymás között számolhattak le egymással, de sérültekről, áldozatokról egyelőre nincs információ.

500 RENDŐR ÉS DRÓNOK

A Pannon RTV információi szerint mintegy 500 rendőr és biztonsági szakember vesz részt a migránsbegyűjtő akcióban. Az éjjel 2 helikoptert és több terepjárót is is bevetettek. A tőzegbánya erdőtől a radanováci erdőig a szerb-magyar határszakasz teljes hosszán zajlik az akció. A hatóság emberei drónokat is bevetettek. Az övezetben éjjelente folyamatosan fegyverropogás hallatszik.

MEGBONTOTTÁK A KERÍTÉST

“Az elmúlt hetekben annak vagyunk szemtanúi a magyar-szerb határ szerbiai oldalán, hogy az illegálisan az országban tartózkodó migránsok több helyen is megrongálták a határkerítést” – írta a Szabad Magyar Szó. A portál ennek apropóján felkereste az Országos Rendőr-Főkapitányság sajtószolgálatát, a határmenti övezetben  élők ugyanis azt állítják, hogy elvétve, vagy szinte egyáltalán nem látni magyar határőrt, határvadászt az övezetben a július 24-i lövöldözések óta.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb