KikapcsVideo365

“Fellépés előtt ütjük-verjük egymást, akkor jó a buli, ha előtte nem ájul el senki” – exkluzív interjú a Carson Coma énekes-dobosával, akinél egyszerre megfér a humor és a komolyság

Egy gombostűt sem lehetett leejteni csütörtök este 11-kor a bp Nagyszínpad előtt a SZIN-en, annyian voltak kíváncsiak a fiatal alternatív rock együttes, a Carson Coma koncertjére. A srácok hozták is a formájukat, egy egészen ütős, energikus koncertet raktak össze idén is az újszegedi Partfürdőn. A fellépés előtt Héra Barnabást, az együttes énekes-dobosát csíptük el egy beszélgetésre a back stage-ben.

“A FELLÉPÉS ELŐTT ÜTJÜK-VERJÜK EGYMÁST”

A koncert előtti pillanatokban már az esti bulira hangolva érkeztünk a Carson Coma csapatához. “Fellépés előtt ütjük-verjük egymást a back stage-ben, akkor jó a buli, ha előtte nem ájul el senki” – viccelődött Barni, majd a biztonság kedvéért hozzátette, valójában ilyenek nincsenek a színfalak mögött. “Mindig valamit az adott napra reflektálva kiáltunk a színpadra lépés előtt az egész stábbal” – magyarázta komolyra fordítva a szót arról, mivel töltik a koncert előtti utolsó perceket.

TALÁLKOZÁS SOLTI JÁNOSSAL ÉS SZUNDÍTÁS A BACK STAGE-BEN

Barni elmesélte, az elmúlt évek alatt nagyon sok kedves emléket szerzett, melyek a SZIN-hez kötődnek. Az egyik legemlékezetesebb a fiatal zenész számára, amikor 2021-ben, ugyanígy a SZIN színpadán játszottak, koncert után a back stage-ben találkozott Solti Jánossal, az LGT dobosával. “Nem beszélgettünk sokat, de tök jó volt őt testközelből látni” – emlékezett vissza Barni. “Tavaly a nagyszínpados koncert is tök jól sikerült. Ezután a back stage-ben először fordult elő velem, hogy annyira fáradt voltam, hogy egy rattan bútoron feküdve, egy nyakpárnával a nyakamon elszundítottam és erről videó is készült. Ha a SZIN-re gondolok, elsősorban ezek az élmények jutnak az eszembe” – idézte fel Barni.

SZEGED A RÉGI BARÁTOK TALÁLKOZÓHELYE

Hozzátette, nagyon szeretik Szegedet, szuper ide visszajárni, hiszen a Napfény városában mindig összehozza őket a sors a régi barátokkal, új ismeretségekkel. “Most például megismerkedtünk egy amerikai párral, akik Szegeden különböző iskolákban angolt tanítanak. Velük is itt fogunk találkozni a koncert után a back stage-ben” – mondta Barni, aki azt is elárulta, az egyik kedvence a Szerelem első vérig című film, melynek egyes jeleneteit városunkban forgatták. “Talán az mutatja meg a legjobban Szeged esszenciáját, hogy már a nyolcvanas években is milyen jó hely volt.”

“ZENEILEG EGY KEMÉNYEBB IRÁNYT VETTÜNK”

“Nagyon jó érzés, hogy amikor elmegyünk valahova koncertezni, egy csomó ember velünk együtt énekli a dalainkat, amelyet mi valamikor megírtunk egy hálószobában” – folytatta Barni, aki arról beszélt, a dalok születésénél nem a közönségigényeknek való megfelelés hajtja őket, mindig olyan lemezeket, dalokat alkottak, amelyek a bennük érlelődő gondolatokat testesítik meg. Ez az utolsó album esetében is így történt, ami egy kissé sötétebb, komolyabb hangvételt üt meg az előzőek könnyed, humoros akkordjaival szemben. “Zeneileg egy sokkal keményebb irányt vett a turnébuszos play list, illetve szövegileg is inkább olyan ügyek foglalkoztatnak minket, amelyek az előző lemezeken még nem igazán. Ezért lett valamilyen szinten komolyabb a hangvétel, de szerintem nem lett ég és föld a különbség. Viszonylag laza lett ez a váltás” – mondta el a zenekar énekes-dobosa.

Nézd meg Galyas Richárd kollegánk videóján a teljes beszélgetést Héra Barnabással, a Carson Coma dobos-énekesével:

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb