Smart Szeged

Megszólalt a MÁV, mutatjuk, milyen munkálatok miatt zárják le a Klebelsberg-telepi vasúti átjárót Szegeden

“Vasúti átjáró lezárva” – hirdeti egy, a napokban kitett tábla a Klebelsberg-telepi vasúti átjárónál, amelyet egy nem túl szerencsés időzítéssel pont az iskolakezdéskor zárnak le. Mint tovább megírtuk, a munka 2023.09.04-én reggel indul, ám hivatalos tájékoztatást eddig sehol sem találtunk. Rákérdeztünk a MÁV-nál, hogy pontosan milyen munkálatokat fognak végezni, illetve a közlekedés addig hogyan fog megvalósulni. Mint most szerkesztőségünknek írták, a felújítás idején sebességkorlátozásra és félpályás lezárásra, váltakozó irányú forgalomra kell számítani.

NAGYOBB TEHERBÍRÁSÚ STRAIL GUMIELEMES ÚTÁTJÁRÓRENDSZERT ÉPÍTENEK BE

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága kedden azt írta, hogy Szegeden felújítják a Szeged-Rendezőhöz tartozó, Tompai Kapu úti vasúti átjárót. Azt is kiemelték továbbá, hogy a megnövekedett közúti forgalom miatt szükségessé vált az átkelő karbantartása: megerősített teherbírású, gépjárművel és kerékpárral közlekedőknek egyaránt komfortosabb átjutást biztosító útátjáró elemeket – úgynevezett nagyobb teherbírású STRAIL gumielemes útátjárórendszert – építenek be. A felújítás befejeztével biztonságosabb közúti áthaladást biztosít a vasúti átjáró az arra közlekedők számára.

A munkálatok zökkenőmentes lebonyolítása érdekében közvetlenül a vasúti átjáró mellett terelőút épül, ezen keresztül lehet – váltakozó irányban – közlekedni az átépítés ideje alatt. A munkálatok idejére a vasúttársaság az arra közlekedők, valamint a zajjal járó munkavégzés miatt a lakosság türelmét kéri – tették hozzá.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb