Közélet

Ennyi volt: a parkolás után az elektromos autók gyorstöltéséért is fizetni kell az egyik Szegeden is működő üzletlánc parkolójában

2021 márciusában telepítették az ingyenes elektromosautó-gyorstöltőket a makkosházi Lidl parkolóba. Nos, a szegediek mindössze kicsit több, mint két évig használhatták ezeket ingyenesen, ugyanis a vállalat bejelentette, hogy szeptember 4-től ezek is fizetősek lesznek.

Megszűnik a Lidl e-charge applikáció és fizetősek lesznek a Lidl áruházak parkolóiban található elektromosautó-töltők szeptember 4-től. A töltést a Lidl Plus alkalmazásból, vagy a Lidl weboldalán keresztül indíthatják majd el a vásárlók, illetve lesz még egy úgynevezett roaming opció – írja a villanyautosok.hu. Hogy mennyibe kerül majd egy töltés, egyelőre nem ismert, a pontos díjazást a későbbiekben teszi nyilvánossá az áruházlánc.

2016-BAN TELEPÍTETTÉK AZ ELSŐKET

A Lidl 2016 őszén telepítette az első töltőállomásokat néhány budapesti áruházának parkolójába. Eleinte korlátozás nélkül lehetett a töltőket használni, rögtön az elektromos autókat használó taxisok kedvelt állomásává váltak a parkolók. Mint a Világgazdaság írja, a Lidl feliratokkal próbált ennek gátat szabni, kiírták, hogy a töltőket a vásárlóknak szánják, az oszlopok pedig kizárólag az üzletek nyitvatartási idejében voltak használhatók. A hálózat 2020-ban kezdett országossá válni, jelenleg 115 Lidl áruháznál vehető igénybe a szolgáltatás, hetente átlagosan 4500 töltést indítanak a töltőoszlopokról.

A PARKOLÁSÉRT IS FIZETNI KELL SZEGEDEN

Ugyancsak 2021 szeptemberében jelentette be a Lidl, hogy fizetőssé teszi a parkolást a makkosházi üzletnél Szegeden. Azóta nem lehet csak úgy órákig otthagyni a kocsinkat a parkolójában. Ezt egyébként sorra meglépte a többi Szegeden is üzemelő üzletlánc.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb