Mindenmás

Napi pakk: napos, de zivatarokkal fűszerezett időnk lesz Szegeden, ma megnyitják az új ELI utat

Zakatol tovább a hét, s ma is marad az elszórtan esős, de napos időjárás Szegeden. Jó hír mára: ma megnyitják az új ELI utat, méghozzá egy családi délután keretében, ahol Botka László is jelen lesz. Neves szülinaposaink is vannak: ma ünnepel Risztov Éva olimpiai bajnok úszónőnk és Cameron Diaz amerikai színésznő is. Mutatjuk, mit tartogat még a szerda, itt a Szeged365 Napi pakk reggelre!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Rózsa, Félix és Róza nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 88 éve született “Papa” John Phillips gitáros és énekes a Mamas and the Papas együttesből.
  • 51 éve született Cameron Diaz amerikai színésznő és korábbi fotómodell (A maszk).
  • 38 éve született Risztov Éva olimpiai bajnok úszónő.
  • 20 éve halt meg Charles Bronson amerikai filmszínész (A piszkos 12, Volt egyszer egy vadnyugat).

FELHŐS, NAPOS, ZÁPOROKKAL FŰSZEREZETT IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN

Szerdán még előfordulhatnak záporok, zivatarok, de leginkább változóan felhős-napos idő várható Szegeden. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Végre városunkba is megérkezett a lehűlés, szerdán sem lesz kánikula, a maximumok 25-26 fok körül alakulnak.

MA MEGNYITJÁK AZ ÚJ ELI UTAT SZEGEDEN

Családi délutánnal ünnepelhetjük az új ELI út átadását Szegeden. A Facebookon megjelent esemény szerint augusztus 30-án, szerdán lesz a “Vegyük együtt birtokba az új ELI utat” nevet viselő átadó, és Botka László polgármester is a helyszínen lesz majd.

TOVÁBB ZAKATOL VÁROSUNKBAN A NEMZETKÖZI INFORMATIKAI DIÁKOLIMPIA

Tegnap elindult az IOI2023, avagy a világ legnagyobb programozási diákolimpiája Szegeden. 90 ország 360 versenyzője, plusz a kisegítő személyzettel együtt 1000 résztvevő érkezett meg a Napfény Városába, a hivatalos nyitóceremónia pedig kedden volt az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban, melyről az élő videót alábbi cikkünkben tudod visszanézni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb