Kikapcs

Élőben a nyitóceremóniáról: így startol a világ legnagyobb programozási diákolimpiája Szegeden

Ma elindult az IOI2023, avagy a világ legnagyobb programozási diákolimpiája Szegeden. 90 ország 360 versenyzője, plusz a kisegítő személyzettel együtt 1000 résztvevő érkezett meg a Napfény Városába, a hivatalos nyitóceremónia pedig most startol az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban, amelyet élőben közvetítenek Nektek!

A nyitóeseményen bemutatják a nevezett nemzetek versenyzőit, valamint a szervezők egy szimbolikus gombnyomással hivatalosan is elindítják a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát. A nyitóceremónián a szervezők népművészeti és zenei előadásokkal, Magyarországot és a hazai Nobel-díjasokat bemutató videófilmek vetítésével adnak ízelítőt a nemzetközi delegációknak a magyar kulturális hagyományokból és tudománytörténeti eredményekből. A nyitóeseményen mindezek mellett beszédet mond

  • Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára,
  • Jobbágy László, az IOI 2023 Hazai Szervező Bizottságának elnöke
  • és Prof. Benjamin Burt, az IOI elnöke.

A megnyitót ÉLŐBEN is lehet követni, a Neumann Technológiai Platform YouTube oldalán!

ÉREMOSZTÁSSAL ZÁRUL A VERSENY

A IOI 2023 másik kiemelt sajtónyilvános eseménye az éremosztással és eredményhirdetéssel egybekötött záróceremónia lesz. A záróesten kerül sor a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia hagyományos zászlóátadására is, amely során a hazai szervezők továbbadják az IOI zászlóját a jövő évi szervezőnek, az Egyiptomi Arab Köztársaság delegációjának. A záró ceremónia időpontja szeptember 3-ál lesz, délután 17:00-kor a Pick Arénában.

Az idei világesemény Neumann János születésének 120. évfordulójához kapcsolódva, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium szakmai vezetésével és támogatásával, a Neumann Technológiai Platform, a TechEd Hungary Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem szervezésében valósul meg, a helyszín a PICK Aréna.

Korábbi cikkeink:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb