Sport

10 nap és itt a Continental Futófesztivál Szeged: mutatjuk a részletes programot és az útvonalakat!

Kereken 10 nap múlva ismét futócipőt húz Szeged apraja-nagyja, szeptember 10-én reggel ugyanis elrajtol a 2023-as Continental Futófesztivál Szeged, amely három év Covid-szünetet követően Regán Lilivel, Katus Attilával és az atlétikai VB-n is fellépő Flip Unit Team akrobatikus show-jával csábítja mozgásra a Napfény Városában élőket. Mindezt jótékonysági céllal: a Ticketportal hálózatában megvásárolható futójegyek bevételeiből egyszerre két alapítványt is támogatnak a Continental kollégái:

  • az idén már 30 éves Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt, akik már 25.000 koraszülött, újszülött baba életét mentették speciális mentőautójukkal,
  • és a nagybeteg kisgyerekeknek a gyógyuláshoz erőt adó Reménysugár Alapítványt segítik.

A két alapítvány munkáját IDE és IDE kattintva tudod megismerni, a futójegyeket ITT találod, a három távot és a részletes programot pedig cikkünk hátralévő részében mutatjuk be.

REGÁN LILI, KATUS ATTILA, KONFETTI, FÜSTÁGYÚ ÉS AKROBATIKUS FELVEZETŐ-SHOW

Már hagyomány a Continental Futófesztiválok történetében, hogy a jótékonysági esemény rajtját látványos show és egy nagyszabású, közös bemelegítés előzi meg. Legutóbb, 2019-ben Sterbinszky és Szentgyörgyi Rómeó hozta formába a szegedieket, az idén Regán Lili és Katus Attila vállalta be, hogy a tetőfokáig pörgetik a hangulatot.

A start a korábbi évek hagyományaitól eltérően a Dóm helyett a Dugonics téren lesz, ahol az alábbiak alakul majd a szeptember 10. délelőtt:

  • 07:00 – 08:45  Helyszíni nevezés, regisztráció, pólók átvétele   
  • 08:00 – 08:45  Warm Up Show 
  • 08:45 – 09:00  Bemelegítés Katus Attilával, a lemezjátszóknál Regán Lili
  • 09:00 – 09:30  Continental Futófesztivál Szeged RAJT: gyerekek  
  • 09:30 – 09:40  RITMUS tánciskola, a lemezjátszóknál Regán Lili
  • 09:45 – 10:10  Continental Futófesztivál Szeged RAJT:  családi futás
  • 10:20 – 10:40  Continental Futófesztivál Szeged RAJT: félmaraton
  • 10:30 – 11:00  FLIP UNIT TEAM akrobatikus show      
  • 11:00 – 12:00  Családi és gyermekfutás eredményhirdetés Katus Attilával
  • 12:30 – 13:00 Félmaraton eredményhirdetés                  

HÁROM TÁV, HÁROM KIHÍVÁS

A futás az idén is három távon megy majd, így aztán minden szegedi megtalálhatja az edzettségi szintjének megfelelő útvonalat.

A családi futás hossza 2.2 kilométer lesz, ami fontos, hogy 14 év alatt a futójegy díjmentes, viszont az egyedi kivitelű Continental futópóló ugyanúgy jár a kicsiknek, mint a nagyoknak. A felnőtteknek 1500 Ft-ba kerül a futójegy a Ticketportal hálózatában, az ebből befolyt összeg a fent említett két alapítványt segíti majd.

A rutinos futóknak az 5 kilométeres táv az ideális, erre 2500 Ft a futójegy, benne a Continental futópólóval. A jegyet a Ticketportalon lehet megvásárolni két kattintással, a pólót pedig érkezéskor, a Dugonics téren adják át a szervezők a helyszínen kiválasztott méretben.

A félmaraton természetesen 21 kilométer, erre 10.500 Ft a nevezés, szintén a Ticketportalon.

Az esemény további részleteiről hamarosan egy videós interjú keretein belül számolunk be, amelyben Kalmár Ákos, a Continental Magyarország HR vezetője mesél majd a 10 nap múlva érkező jótékonysági rendezvényről. További részletekért látogass el az esemény Facebook oldalára vagy keress rá a Szeged365-ön a “Continental Futófesztivál” szavakra!

Continental Futófesztivál Szeged 2023

Dátum: 2023.09.10.

Indulás: Szeged, Dugonics tér

Futójegyek: https://tinyurl.com/mrju6kta

Esemény: https://tinyurl.com/4scz5ep2

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb