Mindenmás

Napi pakk: 26 fok és napsütés jön Szegedre, ma befut a 35 ezredik látogató az ókori Kína-kiállításra

A szerdai felhősebb időjárást csütörtökön felváltja a napsütés. Pár felhő még így fölénk kúszhat Szegeden, de alapvetően kellemes időjárásra számíthatunk. Tovább zakatol az IOI 2023 Szegeden, ma is versenyeznek a diákok és a Móra Ferenc Múzeum is nagyban készül, hiszen ma be fog futni a 35 ezredik látogató az ókori Kína-kiállításra az intézményben. mutatjuk a lefontosabb reggeli infókat, meghoztuk a Szeged365 napi pakkot!

NÉVNAPOSOK ÉS CURTIS SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Erika, Bella, Aida, Amira, Hanga, Izabella, Rajmond, Rajmund és Ramóna nevű Szeged365 olvasónak! Néhány érdekesség mára:

  • 74 éve ezen a napon született Richard Gere amerikai színész. (Egy tiszt és egy úriember, Micsoda nő),
  • 58 éve Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornász, polgármester, politikus, a MOB elnöke,
  • 53 éve Debbie Gibson amerikai popénekesnő, zeneszerző és szövegíró,
  • 34 éve pedig Széki “Curtis” Attila labdarúgó, rapper, dalszövegíró.

NAPSÜTÉSES CSÜTÖRTÖK

Csütörtökön már több napsütésre van kilátás, de elszórtan kisebb eső, futó zápor, néhol zivatar még kialakulhat. Többfelé élénk, helyenként erős lehet a nyugati-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 28 fok között alakulhat Szegeden.

A 35 EZREDIK LÁTOGATÓ AZ ÓKORI KÍNA-KIÁLLÍTÁSON

Hatalmas megy a Móra Ferenc Múzeum ókori Kína-kiállítása, hiszen augusztus közepén köszöntötték a 25 ezredik látogatót, és ma azt közölte az intézmény szerkesztőségünkkel, hogy csütörtökön már a 35 ezrediket fogják megajándékozni. Tehát, két és fél hét alatt 10 ezren voltak kíváncsiak a tárlatra.

ZAJLIK AZ IOI, A LEGÉLESEBB ELMÉJŰ INFORMATIKUS FIATALOK JÖTTEK SZEGEDRE

Hétfőn indult az IOI2023, avagy az International Olympiad in Informatics, magyarra fordítva a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia, amelynek az idén Szeged ad otthont. 90 ország 360 versenyzője, plusz a kisegítő személyzettel együtt 1000 résztvevő érkezett meg hétfőn a Napfény Városába. Ma is zajlik a verseny a Pick Arénában!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb