Mindenmás

Napi pakk: Helló, szeptember! Verőfényes napsütésben kezdődik a suli és startol a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szegeden

Páros lábbal rúgta ránk az ajtót szeptember első reggele, indul az iskola, most már igazán felpörögnek a hétköznapok Szegeden. A Napfény városában azonban a fesztiválok ideje sem járt még le, ma indul ugyanis a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál. Ne felejtsd, a rendezvény ideje alatt lezárják a rakpartot, kerülőutat kell tenned. Meghoztunk minden hasznos infót a sulikezdésre, itt a Szeged365 Napi pakk, a reggeli kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Egyed, Egon, Tamara, Ignác, Artúr, Gedeon, Noémi és Bella nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • ma van II. világháború emléknapja. 1939-ben Németország megtámadta Lengyelországot – és ezzel kezdetét vette a “II. nagy háború”, amelyet az utókor II. világháborúként ismer. Világszerte ezen a napon emlékeznek meg a 6 évig tartó, Európát megviselő pusztító és embertelen időszakról.
  • 37 éve, ezen a napon találták meg az 1912-ben elsüllyedt Titanic roncsát. Francia és amerikai tudósok Robert Ballard vezetésével találták meg, Új-Fundlandnál.
  • 151 éve született Brüll Adél, asszonynevén Diósy Ödönné, aki Léda néven Ady Endre múzsája volt.
  • 66 éve született Gloria Estefan, énekesnő, a latin popzene képviselője.

VERŐFÉNYES NAPSÜTÉSBEN STARTOL MA A SULI SZEGEDEN

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, csapadékra nem kell számítanunk, tehát gyönyörű időben startolhat a suli Szegeden. Többfelé élénk lehet a szél. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Reggel 9 és 15, délután 24 és 29 fok között alakulhat a hőmérséklet.

INDUL AZ ISKOLA, MÁTÓL ÁTÁLLNAK AZ ŐSZI MENETRENDRE A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSBEN

A közösségi közlekedés visszaáll a tanév ideje alatti menetrendre. A járatok 2023. szeptember elsejétől a “Tanév tartama alatti munkanapokon” menetrend szerint közlekednek – tájékoztat a Szegedi Közlekedési Társaság.

FÉLPÁLYÁS ÚTZÁR VAN ÉRVÉNYBEN AZ ALGYŐI TISZA – HÍDNÁL

Az Algyői Tisza-híd dilatációs szerkezetétjavítják a szakemberek 2023. augusztus 28-a, hétfőtől várhatóan három héten át. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárás és jelzőlámpás forgalomirányítás lesz érvényben – tudtuk meg a Magyar Közúttól.

ELINDULT A RÓKUSI KÖRÚT ÚTFELÚJÍTÁSA

Útfelújítási munkálatok kezdődtek a Rókusi körúton. A Tescotól a Vértói útig dolgoznak a szakemberek, ugyanis új aszfaltot kap ez az útszakasz Szegeden.

INDUL A NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL, EZZEL EGYÜTT LEZÁRJÁK A HUSZÁR MÁTYÁS RAKPARTOT

2023. szeptemberében ismét útra kel az óriás bogrács és elfoglalja helyét a Móra Ferenc Múzeum előtti Vízi bástyán. A tiszai halászlé ünnepét a hagyományokhoz híven szeptember első hétvégéjén, 1 – 2 – 3-a között rendezik meg a Napfény városában, ekkor startol el ugyanis a sorban a 26. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál – jelentették be a szervezők, melynek már meg is van a részletes programja. Előbb azonban még egy fontos tudnivaló, a rendezvény idejére lezárták a Huszár Mátyás rakpartot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb