KözéletVideo365

Videón, ahogy a megbontott határkerítésen csak úgy özönlenek át a migránsok, a TikTokon népszerűsítik magukat az embercsempészek

Megbontották a kerítést a királyhalmi-ásotthalmi határövezetben a migránsok – írtuk meg egy hete, ma pedig arra hívta fel a figyelmünket Zsolt olvasónk, hogy az embercsempészek egy TikTokon keresztül népszerűsítik magukat. Az egyik ilyen felhasználó videóján pont az látható, ahogy a fent is említett megbontott határkerítésen csak úgy özönlenek át a migránsok.

Az augusztus elején felkerült videón is jól látszódik, ahogy létrák segítségével jutnak át az illegális bevándorlók a határon, és minden probléma nélkül lépnek be hazánk területére:

Egy másik videóban már azt láthatjuk, ahogy szintén a kerítésen át igyekeznek az Európai Unió területére bejutni a migránsok, majd megjelenik a rendőrség helikoptere. Az illegális bevándorlókat láthatólag ez nem nagyon zavarja, még integetnek is neki…

A következő videó egy héttel ezelőtt került fel a TikTokra. Mint látható, egy magyar rendszámtáblás furgon érkezik az egyik erdős részre – vélhetően már Magyarország területén -, majd ebbe ugrálnak be sorban a migránsok:

https://www.tiktok.com/@avrupa.yolu3/video/7271160134812912902

NEM VÉLETLEN, HOGY ENNIYEN VANNAK

Mint egy hete megírtuk, a migránsok megnövekedett száma a szerb-magyar határszakaszon nyilván nem a véletlen műve, hiszen nem jönnének, ha nem hallanák, hogy valaki sikerrel is járt és eljutott az áhított nyugatra. A hajdújárási lövöldözések és robbantások következménye az lett, hogy nemcsak ott próbálkoznak a migránsok az átjutással, hanem Királyhalmán, Ásotthalom közelében is. A helyiek azt mondják, az elmúlt napokban észrevehetően megtelepedtek az illegális bevándorlók a faluban. Az elhagyatott házakban a csempészek húzzák meg magukat, a környező gyümölcsösökben, földeken, kukoricásban pedig azok, akik arra várnak, hogy valaki átjuttassa őket a határon.

TÖBB MINT 800 EMBER BEJUTÁSÁT AKADÁLYOZTÁK MEG AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN

A rendőrség pénteki határrendészeti összesítőjében az áll, hogy az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében 28 esetben a rendőrök összesen 874 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben, valamint a járőrök 15 esetben összesen 561 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kistelek, Mórahalom, Röszke és Ruzsa közigazgatási területén. Nincs egyszerű dolga tehát a rendőröknek, mindennapos küzdelem térségünkben az illegális migráció.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb