Mindenmás

Napi pakk: hidegfront hoz esőt ma Szegedre, startol a Szobori búcsú Ópusztaszeren és búcsúzik a Halfesztivál a rakparton

Igaz, ma kaphatunk a nyakunkba egy kis zuhét egy a térségünkbe érkező hidegfrontnak köszönhetően, ám ettől függetlenül dübörögnek tovább a jobbnál jobb programok Szegeden és környékén. Ma startol a Szobori búcsú Ópusztaszeren és búcsúzik a Halfesztivál a rakparton. Ragadd meg a kávéd, kortyolj egy nagyot és tarts közben ma is a Szeged365 híreivel, meghoztuk a legfrissebb reggeli infókkal a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Hilda, Gergely, Csobán, Piusz és Szerafina nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a nagyszülők világnapja.
  • 148 éve született Ferdinand Porsche német autókészítő (Porsche, Volkswagen).
  • 67 éve született Görbe Nóra, a Linda-filmek nyomozója.
  • 58 éve született Charlie Sheen amerikai színész (Nagy durranás, Tőzsdecápák).

HIDEGFRONTRA ÉS ZIVATAROKRA SZÁMÍTHATUNK MA SZEGEDEN

Vasárnap egy hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet, és több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok Szegeden és környékén. Hajnalban 16, napközben 28 fok várható Szegeden és környékén.

MA MÉG ROTYOG A SZÖGEDI HALÁSZLÉ A BOGRÁCSOKBAN

Harmadik, egyben zárónapjához érkezett a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál. Ma még rotyog a szögedi halászlé a bográcsokban a Huszár Mátyás rakparton. Az alábbi cikkünkben mutatjuk a mai programokat.

MA LESZ A SZOBORI BÚCSÚ

Szeptember 3-án, vasárnap tartják az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark egyik legfontosabb ünnepét, a Szobori búcsút. A püspöki ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik – tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők. Mint kiemelték, a hagyományoknak megfelelően a környékbeliek fogatokon, kordékon, lovaskocsikon érkeznek a búcsúra. A fogatok látványos felvonulása mellett fogathajtó ügyességi verseny is várja az érdeklődőket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb