Kikapcs

Ismét rotyogni fog a szögedi halászlé a bográcsokban: megvan a 26. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál részletes programja

2023. szeptemberében ismét útra kel az óriás bogrács és elfoglalja helyét a Móra Ferenc Múzeum előtti Vízi bástyán. A tiszai halászlé ünnepét a hagyományokhoz híven szeptember első hétvégéjén, 1 – 2 – 3-a között rendezik meg a Napfény városában, ekkor startol el ugyanis a sorban a 26. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál jelentették be a szervezők, melynek már meg is van a részletes programja.

Ismét rotyognak majd a halászlevek a bográcsokban és megtelik a hamisíthatatlan szegedi halászlé rajongóival a Huszár Mátyás rakpart, illetve az újszegedi Partfürdő.

A PARTFÜRDŐN A HALFŐZŐK MÉRIK ÖSSZE TUDÁSUKAT

Míg a Tisza szegedi rakpartja ismételten halászcsárdák és kézművesek, borászok és sörfőzők, fesztivál látogatók találkozóhelyévé válik, addig az újszegedi Partfürdőn szeptember 2-án a halfőzők mérik össze tudásukat és mindenki saját maga készíti el bográcsban az általa féltve őrzött receptúra szerint a halászlevet.

SOK – SOK PROGRAM VÁR A JÓ SZÖGEDI HALÁSZLÉ MELLÉ

Természetesen kísérő programokban is bővelkedni fog szeptember első hétvégéje. A rakparton itt lesz velünk többek között a Zsomboys, Kovács Andy, Gera fivérek, és nem utolsó sorban a Coco Bongo zenekar, de lesz ejtőernyős ugrás is az óriás bográcshoz, fellépnek a 100 Tagú Cigányzenekar tagjai, a gyerekeket pedig a Csiga Duó zenekar fogja szórakoztatni. A teljes, részletes programot IDE kattintva éred el.

Forrás: Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál FB/halfesztival.szegedihalaszcsarda.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb