Közélet

120 millió forint értékű e-cigarettát találtak a NAV pénzügyőrei egy sofőrnél az M5-ös autópályán

Mintegy hatezer e-cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy bolgár sofőrnél az M5-ös autópálya petőfiszállási pihenőjében – közölte a vámhivatal hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, hogy a teherautó elektronikai eszközöket, autóalkatrészeket és a rózsaolajos kozmetikumokat is szállított. A bevetési igazgatóság pénzügyőrei a rakodási jegyzék egyik tételét szúrópróbaszerűen átvizsgálták, mert azon a többi tételhez képest hiányos feladási és címzési adatok voltak.

120 MILLIÓ FORINTOT ÉRT A SZÁLLÍTMÁNY

A járőrök a fóliával körbetekert raklapon lévő dobozokban különböző kiszerelésű, 2 százalékos nikotintartalmú elektronikus cigarettát, és 71 ezer milliliter, többféle ízesítésű töltőfolyadékot találtak. A sofőr – állítása szerint – nem tudta, hogy mit szállít és a dohánytermékek eredetét sem tudta igazolni – tudatta a vámhivatal. A NAV járőrei a mintegy 120 millió forint értékű e-cigarettát a töltőfolyadékkal együtt lefoglalták és költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak – olvasható a közleményben.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb