Sport

Fizikálisan és mentálisan is komoly teljesítményt kellett nyújtani Európa legjobbjai ellen – a 12. helyen végzett az EB-n a szegedi Takács Benedek

Egyetlen magyarként, a szegedi Takács Benedek képviselt hazánkat a felnőtt Squash Európa-bajnokságon, ami a múlt héten ért véget. Mint megtudtuk, Benedek 21 évesen, a 12. helyen végzett.

“Most, hogy vége, kicsit bosszantó, mert az utolsó két mérkőzést 2-0-ás előnyből buktuk el, sajnos 2-3-ra. Ennek ellenére, az EB előtt, mindketten aláírtuk volna a 12. helyet. Véleményem szerint, nagyon látszik, hogy Beni az elmúlt egy évet Amerikában töltötte el profi körülmények között, illetve a nyáron Szegeden elvégzett alapozása. Fizikálisan és mentálisan is komoly teljesítményt kellett nyújtani Európa legjobbjai ellen, talán a döntő szettes mérkőzéseken kevésbé bírta már fejben a terhelést” – árulta el lapunknak Kohlrusz Balázs, a Bodrogi Bau – Szeged Squash SE elnöke.  

BENIÉ VOLT A TORNA LEGHOSSZABB MÉRKŐZÉSE

Kohlrusz Balázs szerint érdekesség, hogy a Benié volt a torna leghosszabb mérkőzése a spanyol Ivan Perez ellen (3-2), 1 óra 13 perc. “Beni tudja mik a hiányosságai és biztos vagyok benne, hogy tenni is fog ellene és legközelebb még előrébb fog végezni” – hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy Beni most visszatér Amerikában és folytatja az egyetemi tanulmányait és persze a squash edzéseit a kinti társaival. A következő cél, hogy megnyerjék az amerikai egyetemi csapatbajnokságot, mert a tavalyi szezonban a döntőben a Harvard csapata ellen maradtak alul. “Büszkék vagyunk rá, reméljük, sok szép közös eredményben lesz még részünk” – írta a Szeged365-nek a Bodrogi Bau – Szeged Squash SE elnöke.

Gratulálunk Beninek, hiszen nagyon szép eredményt ért el!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb