Mindenmás

Meghalt a Dallas egyik sztárja

Meghalt Gayle Hunnicutt, a Dallas egyik sztárja. A texasi származású amerikai színésznő augusztus 31-én halt meg. Hatalmas tehetség volt a színpadon és a filmvásznon is, két gyermeke és öt unokája gyászolja.

Gayle Hunnicutt texasi színésznőt a Dallas című sorozatban ismerte meg a világ 1989 és 1991 között, de emellett még a Fall of Eagles, a The Golden Bowl és a Return of the Saints szereplői között is kiemelkedőt alakított – írja a Mirror nyomán az Index. A színésznő alakította a Magyarországon is igen népszerű Dallas utolsó három évadában Vanessa Beaumontot, a brit arisztokratát, akinek JR Ewinggal való viszonyából egy fiú is született.

HAMAR ELINDULT A SZÍNÉSZI KARRIERJE

David Hemmings színész után Simon Jenkins újságíró felesége volt, akinek köszönhetően színésznői karrierje mellett a brit társasági élet szerves részévé vált. Az újságírótól is elvált 2009-ben, és közös otthonukat is eladta, ahol három évtizeden át éltek. Színészi karrierje nagyon hamar elindult, miután 23 éves korában felfedezte a Warner Bros. Első munkáját egy vígjátékban kapta, amelyet követően csak felfele vezetett az útja. Közvetlenül utána a Wild Angels című filmben kapott főszerepet, ahol Suzie karakterét keltette életre. 

A film világán kívül a színházban is otthonosan mozgott. Az Edith Wharton élete és szerelmei személyes projektje volt, amely hosszú évekig turnézott a színházakban. Volt férje, Simon azt mondta, teljesen azonosulni tudott a darabbal. Ezt a szerepet egy másik kétkezes darabban, a The Two Marysben való szereplése követte. Gayle Hunnicutt 2023. augusztus 31-én a nyárral együtt távozott a világból, 80 éves korában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb