Mindenmás

Napi pakk: 27 fok, napsütés, lezárt Klebelsberg-telepi vasúti átjáró és Freddie Mercury születésnap

Parádésan szép kedd reggelre ébredhettünk a Napfény Városában! Nyugi, nem hagy még el bennünket a nyár, 27 fokkal és csapadékmentes időjárással folytatjuk a hetet Szegeden. Már most szólunk: indul el időben a gyerkőccel, mert van egy kis lezárás a Klebelsberg-telepi vasúti átjárónál. Mutatjuk, mit hoz a kedd, itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS FREDDIE MERCURY

Nagyon boldog névnapot nektek: Viktor, Lőrinc, Albert, Alpár, Bertina, Enzó, Larina, Ofélia, Romulusz, Tárkány és Viktorina! Hoztunk egy pár érdekességet mára:

  • pontosan 77 évvel ezelőtt született Freddie Mercury angol rock-énekes, a Queen együttes egykori frontembere. A páratlan művész 1991-ben hunyt el.
  • 71 éve látta meg a napvilágot Balkay Géza, Jászai Mari-díjas színművész,
  • valamint 53 éve Őze Áron, Jászai Mari-díjas színész, rendező, színházigazgató.

KEVÉS FELHŐ, KELLEMES IDŐJÁRÁS SZEGEDEN

Kedden friss, derült lesz a reggel, 10-17 fokig hűl le a levegő. Napközben a napsütésé lesz a főszerep, csak kevés felhő jelenhet meg a délutáni órákban. Az északkeleti szél még többfelé élénk lehet. A csúcshőmérséklet 24 és 28 fok között alakul Szegeden.

MUNKÁLATOK A HUSZÁR MÁTYÁS RAKPARTON

Felújítási munkálatok kezdődtek a Huszár Mátyás rakparton. Felszámolják a graffitiket, és a tervek szerint ősszel az Árvízi Emlékmű körüli járólapot is kicserélik. A graffiti-mentesítés időszakos, enyhe forgalomkorlátozással jár majd. A munkát hétfőn a két feljáró rekonstrukciójával kezdték meg.

A VASÚTI ÁTJÁRÓ LEZÁRVA

“Vasúti átjáró lezárva” – hirdeti egy, a napokban kitett tábla a Klebelsberg-telepi vasúti átjárónál, amelyet egy nem túl szerencsés időzítéssel pont az iskolakezdéskor zárták le, rekonstrukciós munkálatok miatt.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb