SportVideo365

Irány Olaszország – az év utolsó, nagy megmérettetésére, az Iron Man-re készül Badar Gergő triatlonista

A Global Fitness Szeged nem szűkölködik élsportolókban, Badar Gergő triatlonistát kaptuk lencsevégre edzés közben, akit mindennapjairól, felkészülési időszakáról és a közelgő versenyekről faggattunk. Iron Man teljes távú, olaszországi versenyre készül Gergő, amely az idén Nizzában megrendezésre kerülő világbajnokságra jelent kvalifikációt.

“HA VAN BENNED EGY HOSSZÚ TÁVÚ CÉL, AKKOR NAGYON JÓL TUDOD PAKOLGATNI AZ ÉVEKET EGYMÁSRA”

Gergő a COVID alatt sem állt le, úszott, futott, kerékpározott rendületlenül. Nagyon szerencsésnek vallja magát a sportág választásának tekintetében, hiszen a kültéri sportokat minden körülmények között űzhetőek, akaraterőt és kitartást igényel, de azt minden mennyiségben. 2018-ban robbant be Badar Gergő, amikor az elitek között negyedik helyezést ért el az Iron Man versenyen, amely magyar viszonylatban a második leggyorsabb időnek számít.

“IDEJE LENNE ÚJRA KÜLFÖLDI MEZŐNYBEN VERSENYEZNI”

Tavaly egy több évig tartó mély pont hatására érett meg Gergőben az elhatározás, hogy ideje lenne újra külföldi mezőnyben versenyezni, hisz itthon minden versenyt megnyert. “Sokkal nagyobb teher, sokkal nagyobb kihívás, sokkal motiváltabb vagy, sokkal jobban fókuszálsz egy külföldi versenyen” – vallja Gergő. Mindezeket az eredményei is alátámasztják, kihozták a triatlonistából azt a pluszt, azt az extrát, amivel újabb egyéni csúcsokat állított fel.

EGY EDZŐ INSPIRÁL…NEM NEKEM KELL GONDOLKODNI, HOGY MÉGIS MIKET CSINÁLJAK?”

A Global Fitness Szeged kiváló instruktorával, Lázár Edina személyi edzővel készül a versenyekre erőnléti szempontból Gergő és alapozó időszakban is edzőtermi gyakorlatokkal egészíti ki az úszó-futó-kerékpár edzéseket, amelyek hatására még a derékfájása is eltűnt a triatlonistának. Véleménye szerint nincs olyan sport, amely nélkülözhetetlenné teszi az edzőtermi feladatok gyakorlását, legalább hetente egyszer.

Bár az interjú napján már nem tervezett több edzést Badar Gergő, azért mi még megmozgattuk néhány gyakorlat erejéig. Tarts velünk a Global Fitness Szeged – be és nézd meg videónkat!

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb