Kikapcs

“Mesék a borról” és régi magyar szőlőfajták: Exkluzív sétáló borkóstoló várja a borbarátokat Szegeden! Vedd meg a jegyed

A Kárpátia Borház egy különleges eseménnyel készül az ősz kezdetére: a “Régi Magyar Szőlőfajták Sétáló Borkóstolója” című rendezvény keretében felsorakozik minden, ami a magyar borászatban értékteremtő és hagyományőrző. És mindezt Szegeden, a Délvidék Házban! Az esemény időpontja: 2023. szeptember 9., szombat, 17:00-21:00

Bor és művészet találkozása

Borovics Tamás, a szegedi nemzeti színház művésze, a Legszegedibb Művész 2022 díj nyertese is megtisztel bennünket a jelenlétével és egy különleges előadással: “Mesék a borról.” A felvezető előadás a Kisszínház öltözőjében már megmutatja, hogy a bor nem csak egy ital, hanem kultúra, történelem és életérzés. Az előadás után egy ősbemutatót is tartunk 18:30-kor, amiről egyelőre csak annyit árulunk el: minden borbarát számára lenyűgöző lesz.

Több mint félszáz féle borral!

A kóstoló során több mint 50 féle borból lehet válogatni. Az esemény fókuszában az őshonos magyar szőlőfajták, mint a Kéknyelű, Pozsonyi Fehér, Bakator, Kadarka és Furmint állnak. Ezen ritka fajtákból készült borok által nemcsak a magyar borászat sokszínűségét, hanem az őshonos szőlőfajtákban rejlő értékeket is felfedezhetjük.

A borászok, akik elhozzák nekünk a történelmet

Az eseményen olyan borászok vesznek részt, mint Benyák Zoltán, Grand Tokaj Zrt., Sagmaister Ernő, és persze a Kárpátia Borház saját válogatása is elérhető lesz, 30 különleges üveggel!

Jegyinformációk

  • Early bird ár (augusztus 20-ig): 5.900HUF
  • Elővételes jegy (08.21-09.08): 7.900HUF
  • Helyszínen (09.09): 9.900HUF

Jegyértékesítési pontok

További információkat a Kárpátia Borház weboldalán találhatnak. Ne hagyják ki ezt a különleges rendezvényt, ahol a bor és a művészet találkozik, és fedezzék fel a Kárpát-medence borvidékeinek rejtett kincseit!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb