Mindenmás

Szerb rulett? TikTok kihívás miatt mehetett forgalommal szemben az autópályán egy 51 éves férfi, halálos baleset lett belőle (18+, videóval)

Három nap alatt nyolc ember halt meg közlekedési balesetben Szerbiában, míg ketten súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek – számolt be róla a BALK Magazin. A szerb belügyminisztérium szerint csak szeptember 3-án, vasárnap, öten vesztették életüket az utakon. A legnagyobb médiafigyelmet kiváltó szerencsétlenség a belgrádi repülőtér közelében történt, amelynek során egy Fiat Punto a forgalommal szemben haladva egy Hyundai típusú autóval ütközött, amelynek következtében egy ember életét vesztette, egy másik súlyosan, egy harmadik pedig könnyebben megsérült. A tragédiáról videó is készült, amely alatt a komment szekció – és úgy általában a szerb közösségi média – azzal van tele, hogy egy orosz rulett szerű TikTok kihívás miatt történhetett meg a szörnyűség.

A hivatalos közlemények igencsak szűkszavúak, de ezekből így is kiderül, hogy a hétvégén történt szerbiai szerencsétlenségek közül hármat az okozott, hogy az egyik jármű átmenti a szembejövő sávba.

A legkirívóbb eset Surčin területén történt, a Miloš Veliki autópályán ugyanis egy Fiat Punto a forgalommal szemben haladva egy Hyundai típusú autóval ütközött, aminek következtében egy ember életét vesztette, egy másik súlyosan, egy harmadik pedig könnyebben megsérült.

Szerbiában az orosz rulett helyi változatának számít, hogy a sofőrök a beláthatatlan kanyarokba, aluljárókba vagy éppenséggel az autópályákra szándékosan a szembejövők oldalán hajtanak be. A portál szerint pont ez történt a Miloš Veliki autópálya Belgrádot elkerülő szakaszán, ahol egy 51 éves férfi, Dejan J. – tehát nem éretlen fiatalokról van szó – a szembejövő oldalán hajtott fel az autópályára, amelynek az egyik kanyarjában ütközött egy Hyundai-al. A baleset – amelyről videó is készült – tragédiába torkollt:

  • az 51 éves férfi által vezetett Fiat Punto kigyulladt, ő pedig bennégett a járműben,
  • az anyósülésen a 40 éves Nenad K. tartózkodott, akit a belgrádi baleseti központ újraélesztési osztályára szállítottak.
  • a szabályosan közlekedő Hyundait a 30 éves Dragoslav P. vezette, aki magánál volt, amikor a zimonyi kórházba vitték.

A videóban – melynek megtekintését csakis 18 éven felülieknek ajánljuk – az is látszik, hogy a Fiat utasa kinyújtja a kezét az ablakon, és a feltételezések szerint közvetíti az eseményeket. Szakértők szerint ugyan nem lehet jól kivenni, hogy mit tart a kezében, de könnyen elképzelhető, hogy a telefonjával videózik, és nem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy mindez egy TikTok kihívás volt.

Az egyik szerb portál, az Informer azt írta, a telefonok bent égtek az autóban, így az utóbbi feltételezés valóságalapját nehéz lesz igazolni. A Blic beszámolója szerint a szakaszon gyakori féknyomok vannak az úttesten, amelyek azt jelzik, hogy a szembejövők hirtelen fékezéssel igyekeztek elkerülni az ütközést a Puntóval, ez viszont nem sikerült a Hyundai vezetőjének, aki az enyhe kanyar miatt későn észlelte a szembe jövő járművet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb