Sport

Szép volt srácok: hét érmet szereztek a Halker-KirályTeam Szeged versenyzői a WAKO Utánpótlás Kick-box Európa-bajnokságon

Az Isztambulban megrendezett WAKO Utánpótlás Kick-box Európa-bajnokságon – amelyen 38 ország több mint 1600 versenyzője indult – hat Halker-KirályTeam Szeged versenyző is tatamira lépett a magyar utánpótlás válogatott színeiben – tájékoztatta szerkesztőségünket szerdán a csapat.

Mint kiemelték, a 2028-as olimpiára pályázó sportág korosztályos kontinensviadalán a sportág mind a hét szabályrendszerében, négy korosztályban (gyerek, kadett 1, kadett 2, junior) osztottak érmeket. A szegedi fiatalok nem kevesebb, mint 7 érmet (2 arany, 3 ezüst, 2 bronz) szereztek az egy hetes versengés alatt.

EMELT FŐVEL HAGYHATTÁK EL ISZTAMBULT A FIATALOK

Haider Katrin és Nagy Bálint az egyéni küzdelmek során ért fel a csúcsra és lett Európa Bajnok, emellett mindketten csapatban is dobogóra állhattak, ahogy Solymosi Bence is duplázott, ő az egyéni ezüstérem mellé csapatbronzot szerzett. A többiek sem vallottak szégyent,

  • Bárdos Inez ezúttal egy EB ezüsttel gazdagította a saját, világversenyen nyert érmeinek számát,
  • de Roszik Szabolcs és Kapuvári Pál is kihozta magából a maximumot és emelt fővel hagyhatták el Isztambult.

„Nagyon büszke vagyok a versenyzőimre, úgy gondolom mindenki a legjobb tudása szerint és hatalmas szívvel küzdött a helyezésekért az idei kontinensviadalon. Haider Katrin, Nagy Bálint és Solymosi Bence teljesítménye nagyon meggyőző volt végig, jól mutatja ezt, hogy ők hárman mind az egyéni, mind a csapatviadalok után a dobogón ünnepelhettek. Külön öröm, hogy két Európa Bajnoki cím is Szegedre került Haider Katrin és Nagy Bálint jóvoltából. Talán egy-két helyezés nem feltétlen a valós erőviszonyokat és a tatamin ténylegesen történteket mutatja. Bárdos Inez és a válogatott újonc Kapuvári Pál mérkőzésén is születtek erősen megkérdőjelezhető bírói döntések, melyek talán mindkét versenyzőmet megfosztották a jobb eredménytől, de nem kívánok mélyebben foglalkozni ezzel a körülménnyel. Ilyen a sport és a sors. Előre tekintünk és dolgozunk tovább, hogy a következő akadályokat is sikerrel vehessük és méltóképpen képviselhessük a jövőben is Szeged városát és a Halker-KirályTeam csapatát!” – értékelte a kontinensviadalt a csapat edzője, dr. Gyuris Gábor.

A pontos eredmények így festenek:

  • Haider Katrin – Európa-bajnok /pointfighting junior nő +70 kg/, 2. helyezett /junior női csapat/
  • Nagy Bálint – Európa-bajnok /pointfighting junior férfi +94 kg/, 3. helyezett /junior férfi csapat/
  • Solymosi Bence – 2. helyezett /pointfighting junior férfi -69 kg/, 3. helyezett /junior férfi csapat/
  • Bárdos Inez – 5. helyezett /pointfighting junior nő -50 kg/, 2. helyezett /junior női csapat/
  • Roszik Szabolcs – 5. helyezett /pointfighting kadett 2 -63 kg/
  • Kapuvári Pál – 9. helyezett /light contact kadett 2 -52 kg/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb