Mindenmás

Napi pakk: 31 fok, napsütés, hőlégballonok és startoló Szeged International Airshow

Végre itt a péntek! Már csak a mai napot kell kibírni a melóban, és beköszönt a hétvége! Az időjárás is kegyes lesz hozzánk, marad a napsütés és a nyárias meleg Szegeden. Ennek valószínűleg a hőlégballonosok örülnek a legjobban, hiszen most is érdemes kémlelni az eget, tegnap ugyanis elkezdődött a Hőlégballon Közép-Európa Kupa városunkban, és minden kora reggel repülnek. Ma indul a Szeged International Airshow is Szegeden, tehát vannak programok bőven! Mutatjuk a legfontosabb napindító infókat, itt a Szeged365 napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS PINK SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot Nektek: Mária, Adrienn, Adorján, Adria, Adrián, Alen, Enna, Irma, Néró, Nesztor, Szerafina és Szergiusz! Néhány érdekesség:

  • ma van az írástudatlanság elleni küzdelem nemzetközi napja! Az UNESCO által Teheránban összehívott világkonrresszus úgy döntött, hogy e napot minden esztendőben az írástudatlanság elleni küzdelemnek (alfabetizálásnak) szenteli,
  • de ugyancsak ma van Kisasszony vagy Kisboldogasszony napja is. Az Egyház Szűz Mária születésnapját ünnepli ilyenkor.
  • de ma lett 44 éves P!nk amerikai énekesnő, színésznő, dalszerző is,
  • valamint ma 41 éves lenne Marian Cozma román válogatott kézilabdázó.

CSODÁS, SZÉLCSENDES IDŐJÁRÁSUNK LESZ SZEGEDEN

Pénteken is napos idő várható, csapadékra ezen a napon sem kell számítani. A keleties szél legfeljebb néhol északon élénkülhet meg, így a tervek szerint gond nélkül felszállhatnak majd a hőlégballonok Szegeden. Hajnalban 8 és 17, délután 26 és 31 fok közötti értékeket mérhetünk.

SZEMEKET AZ ÉGRE: HŐLÉGBALLONOK LEPIK EL SZEGEDET

Tegnap kezdődött a Central European Cup – CE Cup 2023, azaz a Hőlégballon Közép-Európa Kupa, ami azt jelenti, hogy ismét ellepik Szegedet az óriási ballonok, amikben szeptember 14-ig gyönyörködhetünk a Napfény Városában. Ma indulnak a versenyrepülések, amik napkelte után és napnyugta előtt 2 órával lesznek, tervezetten 6–8 és 17–19 óra között, tehát most is érdemes kémlelni az eget. Az időjárás természetesen belenyúlhat a tervekbe, de az előrejelzések szerint az egész versenyhét repülhető lesz. A ballonok repülését ITT tudjátok élőben követni.

INDUL A REPÜLŐNAPOK SZEGEDEN

A hőlégballonok mellett repülőgépekből sem lesz ma hiány, hiszen startol a SZIA Szegeden. A Szegedi Reptéren immáron 8. alkalommal szervezik meg a légiparádét, ami az ország egyik lerangosabb repülős eseménye, ahol idén két napon át gyönyörködhetünk testközelből a gépmadarakban, helikopterekben és kápráztatnak majd el bennünket a pilóták lélegzetelállító mutatványokkal.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb