Sport

A Maty-éren és Lengyelországban is remekeltek az MVM Szeged VE növendékei, rengeteg érmet zsebeltek be

Két versenyen is részt vesznek az MVM Szeged VE kajakos és kenus növendékei a hétvégén, a magyar korosztályos kajak-kenu válogatott a Poznanban zajló Olimpiai Reménységek Versenyén bizonyíthat, míg a Maty-éren szombaton az MVM Kupa Hanzók Örs Emlékversenyt rendezték meg. A Maty-éren a szegediek gyűjtötték a legtöbb érmet, de Lengyelországban is három szegedi arany született szombaton – közölte a klub.

Tizenöt egyesület mintegy négyszáz kajakosa és kenusa vett részt a szombaton Maty-éren megrendezett MVM Kupa Hanzók Örs Emlékversenyen. A legtöbb érmet a házigazda MVM Szeged VE gyűjtötte, összesen 40 érmet zsebeltek be, egészen pontosan

  • 14 aranyat,
  • 13 ezüstöt,
  • és 13 bronzérmet

Az U15-ös korosztálynak kiírt kajakos emlékfutamot viszont egy szarvasi fiatal nyerte meg. Huszárik Gergő győzött Csomor Bence és Opavszky Milán előtt, így a szarvasi kajakos a trófea mellett megnyerte a Hanzók-család által felajánlott hajót is.

LENGYELORSZÁGBAN IS REMEKELTEK A SZEGEDIEK, HÁROM ARANYÉREM IS SZÜLETETT

Szombaton is folytatódott a magyar korosztályos kajak-kenu válogatott remek szereplése a Poznanban zajló Olimpiai Reménységek Versenyén. Az MVM Szeged VE tehetségei is kivették a részüket a sikerekből. A kenus Gyányi Milán volt a legeredményesebb, aki két egységgel nyert, míg egyesben ezüstérmet szerzett az U17-es korosztályban. Nem csak ő hallgathatta meg a Himnuszt szombaton, hiszen a kajakos Szabó Levente és a kenus Marenec-Dózsa Zsombor, valamint Molnár-Gábor György is ORV-győztes lett csapathajóban – tájékoztatott a klub. Az MVM Szeged VE aranyérmesei:

  • 1. Pálfalvi Viktor (ASE)-Gyányi Milán – C2 Férfi U15-U16 500 méter A Döntő
  • 1. Avar Tamás (KSI)-Juhász Máté (ESMTK)-Szabó Levente-Hízó Zsadány (BHSE) – K4 Férfi U15-U17 500 méter A Döntő
  • 1. Pálfalvi Viktor (ASE)-Gyányi Milán-Marenec-Dózsa Zsombor-Molnár-Gábor György – C4 Férfi U15-U17 500 méter A Döntő

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb