Mindenmás

Napi pakk: zavartalan napsütéssel indul az új hét a Napfény városában, mától forgalmi változás lép életbe a szegedi vonatoknál

A hétvégihez hasonló, zavartalan napsütéssel indul az új hét Szegeden, ugyan reggel még hűvös lehet, délutánra már 30 fok fölé melegedhet a levegő. Mától komplex pályakarbantartást végeznek Kiskunfélegyháza és Szeged-Rendező között, emiatt a szegedi vonatoknál forgalmi változás lép életbe. Ez itt a hét első Szeged365 Napi pakkja, tarts ma is velünk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Teodóra nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 22 éve ezen a támadás következtében összeomlott a világ egyik legmagasabb épülete, a New York-i World Trade Center
  • 70 éve ezen a napon megszületett Kukely Júlia, Liszt Ferenc-díjas szoprán operaénekesnő
  • ma ünnepli 46. születésnapját Varró Dániel, József Attila-díjas költő, műfordító
  • 104 éve ezen a napon meghalt Csáth Géza író, zenekritikus, orvos
  • ma ünnepli 73. születésnapját Egri Márta, Jászai Mari-díjas színésznő

HÉTFŐN IS MARAD A ZAVARTALAN NAPSÜTÉS SZEGEDEN

A hétvégi napsütéses időjárást követően a hét első napján sem fog sokat változni a hőmérséklet a Napfény városában, ugyanis zavartalan napsütésre számíthatunk egész nap, csapadék nem valószínű.

Hétfőn (is) a napsütésé lesz a főszerep Szegeden, csapadék ezen a napon sem várható. Északnyugaton helyenként élénk lökések kísérhetik a délies szelet. A reggel többfelé hűvös lehet, 11-17 fok közé hűl majd a levegő. A legmelegebb órákban ugyanakkor 28-33 fokot is mutathatnak a hőmérők hétfőn.

MÁTÓL FORGALMI VÁLTOZÁS LÉP ÉLETBE A SZEGEDI VONATOKNÁL

A Cegléd–Szeged vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok szeptember 11-től november 16-ig, mert Kiskunfélegyháza és Szeged-Rendező között komplex pályakarbantartást végeznek. A vágányzári menetrend néhány kivétellel minden héten hétfőtől csütörtökig érvényes, a hétvégéken a megszokott menetrend szerint közlekednek majd a vonatok. A következő változásokra számíthatunk majd:

  • A Napfény InterCity-k helyett pótlóbuszok közlekednek Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus között, kivéve október 12-én napközben, október 23-án egész nap és az október 30-i héten.
  • A vonatok Budapest és Kiskunfélegyháza között a megszokott menetrend szerint közlekednek, ehhez igazodnak a pótlóbuszok. Szeged-Rókusról a buszok 20-40 perccel korábban indulnak, mint a vonatok indulnának Szeged állomásról, ezért a főváros és Szeged között akár 40-60 perccel is hosszabb eljutási idővel kell számolni.
  • A személyvonatok helyett Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus, Kiskunfélegyháza és Kistelek, vagy Kistelek és Szeged-Rókus között kell pótlóbuszra szállni a vágányzári fázistól függően – október 23. kivételével. A személyvonatok közelekedése részben igazodik a pótlóbuszokhoz, ezért az indulási időpontok egyes napokon akár 30 perccel is eltérhetnek az alapmenetrendtől.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb