Közélet

Büntetőeljárást indítottak a börgöndi repülőtragédia ügyében, melyben két szegedi pilóta vesztette életét

Büntetőeljárást indított a rendőrség a hétvégi börgöndi repülőnapon lezuhant kisrepülő ügyében. A tragédiában közismert szegedi pilóták, egy 67 éves férfi és 37 éves fia vesztette életét, és további négy fő is megsérült a nézők közül.

Mint megírtuk, bemutatórepülés közben zuhant le a fehérvári repülőnapon vasárnap délután egy sportrepülő. A repülőgép egy parkoló autóba csapódott, majd kigyulladt. Mint kiderült, a tragikus baleset áldozatai egy közismert szegedi, repüléssel foglalkozó édesapa és szakmabeli fia. Hárman (egy kislány, egy nő és egy férfi) súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket mentőhelikopterekkel vitték a budapesti kórházakba. Egy kisfiú könnyebben sérült, őt helyszíni ellátás után a Székesfehérvári kórházba vitték – közölte akkor Győri Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

“HATALMAS, ROBBANÁS, FÜST ÉS VÉGE IS VOLT”

Az egyik szemtanú beszámolója szerint az elején több manővert is sikeresen végrehajtottak, aztán az egyiknél már nem tudták felemelni a gép orrát. “Akkor csak egy hatalmas robbanás és füst, és vége is volt. Tudtuk, hogy a benn ülőknek nem volt esélyük” – fogalmazott a szemtanú, aki szerint a szervezők igyekeztek higgadtságra inteni a jelen lévő tömeget. „Mindenki csendben, döbbenten, az internetet figyelve, lassan indult a parkoló felé. Aztán jöttek a mentők és három mentőhelikopter. Akkor már minden repülőnek tilos volt a felszállás, és a további három bemutató elmaradt” – írta le a történteket.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a balesettel kapcsolatban halált okozó légi közlekedés veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást, amit szakértők bevonásával folytat.

Forrás és fotók: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb