Sport

“Jelenleg lokalizáltuk a tüzet, de a tűz nem aludt el” – bajban van az SZTE-Szedeák, ám így is indulnak az új idényben

Három héttel a bajnoki rajt előtt Kardos Péter klubelnök a klub honlapjának elmondta, 2010-es feljutásuk óta a 14 élvonalbeli csapat közül mindig is az egyik legalacsonyabb költségvetéssel rendelkeztek. Ám az anyagi nehézségek ellenére is vállalta az indulást a férfi kosárlabda NB I 2023/24-es idényében az SZTE-Szedeák.

“JELENLEG LOKALIZÁLTUK A TÜZET, DE A TŰZ NEM ALUDT EL”

“A körülmények hozzászoktattak bennünket a nehéz helyzetekhez, de erre rátett egy lapáttal a Naturtex visszalépése. Komolyan felvetődött az is, hogy beadjuk-e a nevezésünket az első osztályba, és nem az lenne-e a felelősségteljes magatartás, ha visszalépünk az élvonaltól. Fogalmazzunk úgy, hogy jelenleg lokalizáltuk a tüzet, de a tűz nem aludt el. Ezt az évet biztosan végig fogjuk csinálni, de ha nem tudunk jelentősebb előrelépést elérni a finanszírozásunkban, akkor ez a kérdés jövőre már nem kérdésként fog felmerülni” – jelentette ki Kardos Péter, hozzátéve, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy 2024 nyarán is rendelkezzenek az induláshoz szükséges forrásokkal.

KERESIK AZOKAT A JÁTÉKOSOKAT, AKIK KORÁBBAN NEM KAPTAK ELÉG LEHETŐSÉGET, DE POTENCIÁLT LÁTNAK BENNÜK

A klubvezető közölte, anyagi lehetőségeikből adódóan mindig keresik azokat a játékosokat, akik a korábbi csapataikban nem kaptak elég lehetőséget, viszont ők úgy gondolják, hogy több van bennük. A nyáron több tehetséges kosarast igazoltak, így a csapat magyar állományával elégedettek lehetnek. Ami a légiósokat illeti, úgy vélte, a költségvetési korlátok között lavírozva kell azokat megtalálniuk, akik jól működhetnek együtt, és a csapat hasznára lehetnek. Erre a De’Quon Lake, Noah Locke, Ryan Woolridge trió képes lehet a következő évadban.

HÓDY LÁSZLÓ TISZTELETÉRE ÖRÖKRE VISSZAVONULTATJÁK AZ ÖTÖS SZÁMOT

Kardos Péter azt is közölte, az 1955-ben Budapesten Európa-bajnok magyar válogatott egyik szegedi tagjára emlékezve visszavonultatják Hódy László mezét. “Szeretnénk méltó módon megőrizni az emlékét, így a Szegedi Postásban viselt mezét örökre visszavonultatjuk. Hódy László tiszteletére többé senki sem játszhat a Szedeák felnőtt csapatában ötös számmal, a meze pedig felkerül az Újszegedi Sportcsarnok mennyezetére, mindenkinek példát mutatva és egyben emlékeztetve a régi dicsőségre” – fűzte hozzá.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb