Szegedi ArcokVideo365

Napi korrekt: egy teljes raklap tanszert adományozott a KöltözzMa csapata a dorozsmai Orczy István Általános Iskola nehéz sorsú diákjainak

KöltözzMa egy raklap iskolaszert ajánl fel, a szegediekre bízzák, hová juttassák el az adományt – számoltunk be a nemes gesztusról, amely minden bizonnyal a 2023-as szegedi nyár (egyik) legkorrektebb húzása volt. A Deszken működő, magnéziumos-grafitos SiP panelből gyorsházakat építő, a témában üttörő vállalkozás két feje, Nádasdi-Sándor Szilvia és Nádasdi Csaba azon családok segítségére siettek, akiknek nehézséget okoz a gyakran 40-50 ezer forintos kiadást jelentő iskolakezdés előtti bevásárlás.

A kezdeményezés lényege az volt, hogy ezúttal a szegediek mondhatták meg, melyik iskolába kerüljön a raklapnyi adomány, a Szeged365 Facebook oldalán megtartott voksoláson pedig a kiskundorozsmai körforgalomnál lévő Szegedi Orczy István Általános Iskola kapta a legtöbb voksot. Ott voltunk, amikor a KöltözzMa csapata begurult az iskola udvarára, sőt, miközben segítettünk bepakolni az ipari mennyiségű füzetet, tollat, nyomtatópapírt, az intézmény vezetőjét, Fodorné Kardos Juditot is mikrofonvégre kaptuk.

Mint az igazgatónő magyarázta, sok olyan család van, akiknek nehézséget okoz az iskolakezdés, nekik lesz most óriási segítség a KöltözzMa-adomány.

A pénteki átadón azt is megtudtuk, hogy az iskola a héten adja tovább a tanszereket azoknak a családoknak, akikről tudják, hogy nehéz anyagi helyzetben vannak.

Fotók: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb