Sport

Behúzták a csajok: a spanyolokat is legyőzték a döntőben, világbajnok a magyar U20-as női vízilabda válogatott

A magyar női U20-as vízilabda-válogatott győzelmével zárult a 2023-as portugáliai világbajnokság, miután a péntek esti döntőben 13–10-re legyőzték a címvédő Spanyolországot. Benczur Márton csapata hamar megszerezte a vezetést, amit aztán ki sem engedett a kezéből – számolt be róla az Eurosport.

Története első junior világbajnoki aranyérmét szerezte meg péntek este a portugáliai Coimbrában a magyar női válogatott, ehhez azonban a címvédő spanyol együttest kellett legyőzniük a fináléban. Az álomszerű második félidei kezdésnek köszönhetően egy ponton kétszer annyi góllal álltak, mint ellenfelük, az előnyt pedig higgadtan és magabiztosan tartották egészen a lefújásig.

KÜZDELMESEN INDULT A MECCS

Küzdelmes és egyben gólgazdag negyeddel indult az aranymeccs, de a magyar lányok a meccs során végig vezettek. Szegedi Panni az 5–3-as első etapból két gólt vállalt, viszont összeszedett két kiállítást is. Az emberelőnyünk jól muzsikált, Sümegi Nóra szimpla, Mácsai Eszter dupla fórból villant, azonban sajnos a túloldalon is jól oldották meg ezeket a szituációkat. A második negyed ennél egy kicsit csendesebbre sikerült, egy hosszabb gólcsend következett, amelyet végül a spanyolok törtek meg. Ennek ellenére a lányok tartották előnyüket a második negyed végén is, így 7-5-el mentek szünetre a csapatok. A harmadik játékrészben aztán brutálisan bekezdtek a lányok, 12-6-os állásig meg sem álltak, ezután bő öt perc kellett Spanyolországnak, hogy elkezdjen kimászni a gödörből Elena Barril duplájával. A negyedik felvonás első percére el is tüntették a deficitük felét, de az utolsó játékrészben a magyarok megtartották az előnyüket és végül magabiztos, három gólos győzelmet arattak.

BENCZUR MÁRTON IS ÉRTÉKELT A MECCSET KÖVETŐEN

„Csak köszönetet tudok mondani a lányoknak, ilyen csapat nem sok létezik a sportban! Nagyon régóta edzősködöm, de egyszerűen ilyen csapatot nagyon-nagyon ritkán látni, és most nem arra gondolok, hogy miként támadunk vagy védekezünk. Tényleg, csak a köszönet hangján tudok feléjük szólni, mert továbbra is azt mondom, hogy övék az érdem. Hihetetlenül büszke vagyok rájuk és elképesztően jó érzés látni az örömüket. Az egy dolog, hogy megérdemelték, de nem érdem szerint osztják az érmeket, hanem el kell venni, és ők elvették. Nagyon köszönjük a szövetségnek, a stábomnak és a szurkolóknak, azt hiszem, ez egy szép nap a magyar vízilabdának.” – mondta el a csapat edzője.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb