Sport

Ma újra pályán a Pick Szeged, a Komló elleni bajnokin feledtetnék a hétközi BL vereséget

Borzasztóan nagyot hajrázott a hétközi BL-meccsen a Pick Szeged a PSG ellen, de sajnos végül nem jött össze a bravúr, két góllal kikaptak francia ellenfelüktől – írtuk meg a mérkőzést követően. Ma 18 órától viszont jön a bajnokság harmadik fordulója, melyben a Komló csapatát látják vendégül a Pick Arénában – közölte a klub.

Egészen 33 évre nyúlik vissza a Szeged-Komló párharc a férfi kézilabda NB I-ben. Patinás kis csata van a két csapat között. A győzelmeket illetően hatalmas fölénye van a szegedieknek, hiszen eddig 48 sikert könyvelhettek el, kétszer döntetlent játszottak és kétszer kikaptak a Baranya vármegyei együttestől. Eddig 1627 gólt dobtak ma esti ellenfelüket, míg a Komló 1187-szer zörgette meg a Pick hálóját. Az első olyan meccsen, amelyen a Pick Arénában játszott a két csapat, 42-26-os szegedi győzelemmel zárult.

JÓL KEZDTE A BAJNOKSÁGOT A PICK, KEVÉSBÉ JÓL A KOMLÓ

Ez lesz a harmadik forduló a K&H férfi kézilabda liga 2023-2024-es szezonjában, a Pick Szeged eddig hibátlan, két győzelemmel állnak eddig. Először a Gyöngyöst, majd a Ferencvárost győzték le. A csapat ma esti ellenfele azonban nem kezdett ilyen jól, ugyanis mindkét eddigi mérkőzésükön vereséget szenvedtek. Igaz, nem múlt sokon a dolog, hiszen előbb a HSA-NEKA otthonában 21-20-ra, majd hazai pályán a Budakalásztól 24-22-re kaptak ki. Egy biztos, a Szegedből három játékos is kicsit izgatottabban várja majd a meccset, ugyanis Nagy Martin, Carlos Molina és Szymon Dzialakiewicz először kerül be a meccskeretbe, nekik ez lesz a premier ebben a szezonban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb