Szegedi Arcok

Ismét letarolta a mezőnyt: “A természet poétája” lett a szegedi fiatal költő, Tatár Botond

Sikert sikerre halmoz, Tatár Botond, az ifjú szegedi költő. A fiatal tehetség az “Az év trubadúrja” és az “Év Diák Költője” címek elnyerését követően idén ősszel, szeptember 16-án átvehette az Irodalmi Rádió ‘A természet poétája 2023.’ pályázat díját, ahol Szeptember című versével az urak kategóriájában a zsűri döntése alapján a dobogó legtetejére állhatott fel.

Tatár Botondot korábban már bemutattuk nektek. Tavaly is bezsebelte az “Az év trubadúrja” és az “Év Diák Költője” címet. Botond már egészen kisdiák kora óta verseket ír. Sokat olvas, a kedvencei közé tartozik Kosztolányi Dezső, Faludy György, József Attila és Ady Endre költeményei. Igazán komolyan a középiskolában kezdett el foglalkozni a versírással, amikor is irodalom tanára javaslatára különböző pályázatokon mutatta be alkotásait.

ÚJABB SIKERT ÉRT EL

Nagyon úgy fest, hogy Botond azóta is az irodalom szerelmese, hiszen az Irodalmi Rádió pályázatán idén szeptemberben “A természet poétája” lett. A pályázat eredményhirdetését 2023. szeptember 16-án rendezték meg Budapesten a Fedák Sári Színházban. Botond az eseményen vehette át “A természet poétája 2023” verseny első díját.

REALISZTIKUS ÉS FILOZÓFIAI GONDOLATOKAT FOGALMAZ MEG VERSEIBEN

Tatár Botond korábban azt mesélte szerkesztőségünknek, hogy a költészetét leginkább realisztikusnak mondaná, de nem állnak messze tőle a filozófiai gondolatok papírra vetése sem, igaz, Botond a legtöbb költeményét mobilkészülékébe írja, hiszen az mindig ott van nála, s amikor csak az eszébe jut egy rímpár, egy jól hangzó szókapcsolat, csak előkapja a telefonját, s máris írni kezd. Versei leginkább a barátságról, a családról szólnak, vannak közöttük szerelmes költemények, ahogy Botond fogalmazott, olyasmikről ír, ami egy fiatalt érdekelhet.

Forrás: Tatár Botond FB/irodalmiradio.hu

Fotók: Tatár Botond FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb