Sport

Kézi BL: kieli csodára készül 250. BL-meccsén a Pick Szeged

A világsztárokkal felálló PSG elleni BL-nyitányon elszenvedett kétgólos vereség után csütörtök este Németországban folytatja szereplését az OTP Bank-Pick Szeged. A tét nem kicsi, hiszen győzelemmel ünnepelné születésnapját a 39. életévét szerdán betöltő Mikler Roland a 23-szoros német bajnok THW Kiel elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen a több mint 13 ezres Wunderino Arenában, ahol korábban nem termett sok babér a Tisza-partiaknak. Sőt, ez lesz a szegediek 250. BL meccse is. A két csapat egymás után harmadik alkalommal került azonos nyolcasba.

13 ALKALOMMAL MÉRKŐZÖTT MEG EDDIG A KÉT CSAPAT

A 2021-es és 2022-es magyar bajnok, legutóbb második Szegednek korábban csupán egy alkalommal sikerült ponttal távoznia az észak-németországi kikötővárosból. A 2021–2022-es Bajnokok Ligája-idény csoportkörében 32–32-es „bravúreredmény” született. Korábban 13 alkalommal mérkőzött meg a két csapat, nyolc német győzelem mellett öt szegedi siker a mérleg – írja a Nemzeti Sport.

HŐSIES KÜZDELEMBEN MARADT ALUL A PICK-SZEGED

A portál szerint a magyar csapatok rendre nagyon kemény küzdelemre számíthatnak a német rekordbajnok otthonában, hiszen a négyszeres BL-döntős Telekom Veszprém nyolc alkalomból csupán egyszer győzött Kielben. A BL nyitó fordulójában a Pick Szeged hősies küzdelemben 31–29-re maradt alul a világklasszis játékosokkal felálló PSG ellen, míg a friss német Szuperkupa-győztes 30–23-as biztos győzelemmel indította az elitligát Zágrábban.

Ha a hazai bajnokságot nézzük, a Szeged szombaton a Komló elleni 37–24-es sikerrel hangolódott a hétközi rangadóra, ami azt jelenti, hogy a Gyöngyös és a Ferencváros felett aratott győzelme után három forduló elteltével százszázalékos mérleggel áll a tabella második helyén a K&H Ligában. Kárpáti Krisztián csapata tehát pozitív előjellel várhatja a csütörtöki összecsapást, amely az új edzőnek a második mérkőzése lesz a nemzetközi kupaporondon, az elmúlt tíz (!) BL-idényben a májusban leköszönő Juan Carlos Pastor irányította a kispadról a „kékeket”.

BÁTRAN KELL KEZDENI

A Pick Szeged története 250. Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt a 30 éves balátlövő, Bodó Richárd osztotta meg gondolatait a klub hivatalos honlapján: „Fontos lesz, hogy bátran kezdjünk és ne engedjünk könnyű gólokat lőni a németeknek. Tökéletes védekezésre van szükség, a PSG ellen már bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk felállni, és ha az első fél­időben is koncentráltunk volna, mint a második játékrészben, biztos vagyok benne, hogy sikerül a bravúr. A THW Kiel hihetetlen tempót diktál, nekünk pedig ezt bírnunk kell. Nincs verhetetlen csapat, ezt bizonyítja, hogy az elmúlt két évadban is legyőztük őket hazai pályán, beleszámítva az arénaavatót is.”

Filip Jícha együttese a Bundesligában elveszítette legutóbbi két találkozóját, miután a Flensburgtól idegenben, míg a Melsungentől hazai pályán kapott ki. A szegediek a szerda reggeli átmozgató edzést követően csapatbusszal indultak el Belgrádba, ahonnan repülővel mentek tovább Hamburgba, onnan pedig busszal tették meg a maradék kilométereket Kielbe.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb