Kikapcs

A Szent György téri játszótér takarításával indult el a Kövér Béla Bábszínház új évada, mutatjuk, milyen programok várnak kicsikre és nagyokra

A szegedi Kövér Béla Bábszínház szeptember 21-én egy játszótér takarítással és egy azt követő sajtónyilvános társulati üléssel megkezdte a 77. évadát, közölte szerkesztőségünkkel az intézmény.

IDÉN A SZENT GYÖRGY TÉRI JÁTSZÓTERET VARÁZSOLTÁK TISZTÁVÁ

Mint írták, már hagyomány, hogy a Kövér Béla Bábszínház a magyar dráma napján tartandó évadnyitó ülés előtt egy játszótér takarítással hívja fel a figyelmet a környezetvédelemre. Idén a Szent György téri játszóteret varázsolták tisztává a dolgozók. Ez egy sajtónyilvános társulati ülés követett, ahol Kiss Ágnes, az intézmény igazgatója és Schneider Jankó a színház művészeti vezetője beszámolt az előző évad sikereiről. Kiemelték, hogy a Kövér Béla Bábszínház országos rekordot döntött. Több, mint 22 000 néző volt kíváncsi a bábszínház által szervezett, de a 10. Színházi Olimpiához tartozó programokra.

ÖT ÚJ BEMUTATÓ ÉRKEZIK EBBEN AZ ÉVADBAN

A 2023/24-es évadban is színes repertoárral várják a közönséget. A már meglévő előadások mellett öt új bemutatót terveznek.

  • Az első premier október 1-jén lesz, Dunajcsik Mátyás A Szemüveges szirén című regényét Schneider Jankó rendezésében láthatja a közönség.
  • Az évad második bemutatójára november közepén kerül sor. A meggyfa meséje című előadást Markó Róbert rendezi.
  • Ezt egy szegedi író ismert műve követi: Gimesi Dóra A Macskaherceg kilencedik élete című meséjét Fodor Orsolya álmodja színpadra. A fiatal rendező nem először dolgozik a csapattal, a 2021/22-es évadban bemutatott Mara és a Pillangófül előadás is az ő nevéhez fűződik.
  • Az évad negyedik bemutatója Veres András: A púpos lovacska című története lesz Varga Péter rendezésben.
  • Az ötödik bemutató egy tantermi előadást lesz, Az én Petőfim címen. Az előadás alsó tagozatosoknak készül, az előadást Siflis Anna rendezi.

FOLYTATÓDIK A FELNŐTTEKNEK SZÁNT PROGRAMSOROZAT ÉS A KUPAC KUFLI IS REPERTOÁRON MARAD

Havonta egyszer a “nagyoké” a főszerep, a 2023/24-es szezonban is folytatódik a ‘Hány éves a Kapitány?’ felnőtteknek szóló programsorozat. Természetesen, a legkisebbek sem maradnak szórakozás nélkül. A Kukucs, Nyuszi, hopp! és Rókus Mókus című előadások továbbra is várják a csöppségeket. Az óvodás és iskolás korosztály kedvence, az Egy kupac kufli és a Pintyőke Cirkusz, világszám! is repertoáron marad.

LESZ ÓRIÁSBÁBOS FELVONULÁS IS

A Kövér Béla Bábszínház társulata számára idén is nagyon fontos, hogy az épületen kívül is aktívan részt vegyenek a város életében. Ebben az évadban sem lesz hiány óriásbábos vonulásból!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb