Kikapcs

Film készült Pipás Pistáról, a nőként született, de férfivé vált szegedi bérgyilkosról

Elkészült a film Pipás Pistáról, a nőként született, de férfivé vált szegedi bérgyilkosról. Nyár elején, közvetlen állami támogatás nélkül forgatta le Goldberg Emília az első nagyjátékfilmjét, jelenleg pedig az utómunkánál tartanak. A film az 1930-as évek hírhedt bérgyilkosa, Pipás Pista életének egy időszakába ad betekintést – írja a Filmhu.

Az egyelőre még cím nélküli film Pipás Pista (1882-1940) börtönbe kerülése utáni egy évet meséli el. Pipás a börtönben megismerkedik egy Irma nevű református tanítónővel, és ez a találkozás mindkettőjük életére meghatározó hatással van.

Fotó: Aradi Nóra/KMH Film.

TÖRÖK-ILLYÉS ORSOLYA ALAKÍTJA PIPÁS PISTÁT

A szegedi tanyavilág mesterbűnözőjét Török-Illyés Orsolya alakítja, aki a film kedvéért vállalta, hogy fokozatosan rövidre, majd kopaszra vágják a haját, ezzel is hangsúlyozva az idő múlását. A másik főszerepben Stork Natasa lesz látható, mellettük Terhes Sándor, Zsótér Sándor, Fehér Balázs Benő, Pusztai Ferenc, Patkós Márton és Friedenthal Zoltán is felbukkan majd a filmben.

A független produkcióban készülő film forgatókönyvét Goldberg Emília Móray Gáborral közösen írta, producerei Pusztai Ferenc és Pfeiffer Linda, operatőre Szilágyi Gábor és Tóth Fabó, vágója Dunai László, gyártója a KMH Film. A film bemutatójának időpontjáról egyelőre még nincs információ.

A COVID HÍVTA ÉLETRE A FILMET

,,Gimnazista koromban olvastam először Pipás történetét egy történelemversenyre készülve. Mikor aztán az egyetemen elkezdett filmesen is érdekelni a dolog, még rengeteg mindent olvastam, szakértőkkel beszéltem, helyszínre mentem, és a vége persze az lett, hogy ezer féle történet, és mindenféle zsáner kavargott a fejemben. Görnyedtem a diplomafilmes vázlataim fölött, de igazán egyikben sem éreztem azt, hogy na, ezt a filmet csakis én csinálhatom meg, senki más” – emlékezett vissza a rendező az első lépésekre a nagyjátékfilmhez vezető úton.

“Aztán jött a covid, ami nekem sok szempontból egy csodálatos időszak volt. A bezártság élménye teljesen új volt számomra, és ez az élmény végül teljesen meg tudta termékenyíteni a filmtervet. Olyannyira, hogy férjemmel és alkotótársammal, Móray Gáborral közösen végül meg sem álltunk a nagyjátékfilmes terjedelemig” – folytatta Goldberg, aki szerint a low budget filmnek már az előkészítése is óriási kihívás volt, amihez ,,hirtelen kellett felnőni”.

Fotó: Aradi Nóra/KMH Film

SOROZAT IS LESZ

Úgy tűnik, Pipás Pista története több alkotót is megihletett mostanában: júniusban írtuk meg, hogy Tarr Béla lehet a kreatív producere annak a magyar gyártású sorozatnak, amit az AMC Networks International fejleszt, és ami szintén Pipás ténykedéséről szól majd.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb